در این مقاله از مجله داروکده قصد داریم تا ضمن معرفی داروی نئوتادین، موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن را بررسی نموده و یک راهنمای کامل برای نحوه مصرف صحیح آن ارائه دهیم.
نویسنده: دکتر افروز محمدقلی بیکی
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
03 دی 1403
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
03 دی 1403
62
قرص نئوتادین، راهنمای کامل مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی
نئوتادین نام تجاری داروی "دسلوراتادین" از دسته آنتیهیستامینهای نسل جدید است. این دارو برای درمان و کنترل علائم مرتبط با انواع آلرژی کاربرد دارد. داروی نئوتادین به طور گستردهای در اطفال و بزرگسالان برای درمان رینیت آلرژیک (آبریزش بینی)، عطسه، کهیر مزمن، خارش و سرفه به کار میرود. موارد مصرف گسترده نئوتادین و اثربخشی قابل توجه آن در بهبود علائم آلرژی و همچنین علائم مرتبط با سرماخوردگی و آنفلوانزا، آن را به یکی از داروهای پرمصرف در فصول سرد سال تبدیل نموده است. این مسئله لزوم آگاهی در مورد این دارو و اطلاع از نحوه مصرف صحیح آن را دو چندان میکند. بر همین اساس، در این مقاله از مجله داروکده قصد داریم تا ضمن معرفی داروی نئوتادین، موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن را بررسی نموده و یک راهنمای کامل برای نحوه مصرف صحیح آن ارائه دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
مدتزمان مطالعه: 4 دقیقه
نئوتادین با نام ژنریک دس لوراتادین، یک آنتیهیستامین نسل دوم است که در سالهای اخیر به بازار معرفی شده است و به واسطه اثربخشی قابلتوجه و ماندگارش و همچنین عوارض جانبی کمترش بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نام علمی این دارو دس لوراتادین است. شرکت داروسازی عبیدی داروی دس لوراتادین را با نام تجاری نئوتادین به بازار عرضه نموده است.
نئوتادین به عنوان یک ترکیب آنتاگونیست گیرندههای هیستامینی نوع 1 (H1) عمل میکند. این دارو با اتصال به گیرندههای H1 و اشغال این گیرندهها، مانع از اتصال هیستامین و عملکرد آن در بدن میگردد. هیستامین یک ماده شیمیایی است که در واکنشهای آلرژیک آزاد میشود و باعث بروز علائمی مانند خارش، آبریزش بینی و عطسه میگردد. برخلاف اغلب آنتیهیستامینها که باعث خوابآلودگی و کاهش سطح هوشیاری میشوند، دس لوراتادین به طور معمول خوابآلودگی ایجاد نمیکند و این یکی از موارد مهم در محبوبیت و مصرف گسترده این دارو به شمار میرود.
دس لوراتادین با نام تجاری نئوتادین در اشکال زیر در دسترس میباشد:
اگر میخواهید بدانید که؛ قرص نئوتادین 5 برای چیست؟ یا شربت نئوتادین برای چیست؟ باید گفت که دس لوراتادین در موارد زیر کاربرد دارد:
قرص و شربت نئوتادین برای سرفه ناشی از آلرژی یا سرفههای مرتبط با سرماخوردگی نیز کاربرد دارند. به همین علت گاهی شربت نئوتادین برای سرماخوردگی کودکان تجویز میشود.
بیشتر بخوانید: بهترین اسپری بینی برای حساسیت فصلی، به قلم دکتر محمد امین کربلائی طاهر
به طور معمول قرص نئوتادین برای بزرگسالان و شربت نئوتادین برای کودکان کاربرد دارد.
نحوه مصرف دقیق نئوتادین برای هر فرد باید باتوجهبه علائم بالینی بیمار توسط پزشک مشخص گردد. ولی نحوه مصرف معمول نئوتادین برای درمان رینیت آلرژیک یا کهیر مزمن به شرح زیر است:
ایمنی مصرف داروی نئوتادین برای کودکان زیر 6 ماه هنوز ثابت نشده است.
نئوتادین به طور کلی یک داروی ایمن و قابل تحمل است. عوارض قرص نئوتادین 5 شامل سر درد، تب، اسهال، احساس خستگی و عفونت تنفسی فوقانی است. عوارض شربت نئوتادین برای کودکان هم اندک و به همین شکل گزارش شده است.
عوارض جانبی جدی ولی بسیار نادر نئوتادین شامل واکنش آلرژیک به نئوتادین، تاکیکاردی (افزایش ضربان قلب)، اختلالات حرکتی مثل عدم تعادل یا تیک و افزایش سطح آنزیمهای کبدی است. این عوارض نادر بوده و اغلب با دوزهای بالاتر از حد معمول دارو احتمال دارد اتفاق بیفتد.
مصرف نئوتادین در افراد با سابقه حساسیت به نئوتادین یا لوراتادین ممنوع است.
مصرف نئوتادین در افراد مبتلا به نارسایی کبدی و کلیوی باید بااحتیاط صورت گیرد.
مصرف همزمان نئوتادین با داروی تالیدوماید به علت افزایش خطر خوابآلودگی و سمیت ممنوع است.
نئوتادین با داروهای اوپیوئید از جمله آلفنتانیل، بوپرونورفین، فنتانیل، کدئین، اکسیکدون، مورفین، هیدروکدون، اکسیمورفون و متادون، به علاوه اسپری بینی الوپاتادین ، اسپری بینی متوکلوپرامید و ترانیل سیپرومین تداخل جدی دارد و باید بااحتیاط مصرف گردد.
از مصرف همزمان نئوتادین با داروهایی که موجب خوابآلودگی یا کاهش سطح هوشیاری میشوند، مثل آنتیهیستامینها، استامینوفن، بنزودیازپینها، داروهای ضد تشنج، داروهای ضد جنون، ضدافسردگیهای سه حلقهای، باکلوفن، متوکاربامول، تیزانیدین، دانترولن، گاباپنتین، اتانول، ترامادول، کتامین و زولپیدم اجتناب نمایید.
لیست داروهای ذکر شده کامل نیست و تنها شامل داروهای رایج و پرمصرف میشود. لذا ضروری است تا پیش از شروع مصرف نئوتادین، پزشک خود را از داروهای مصرفی خود مطلع نمایید.
با اینکه لوراتادین در دوران بارداری در دسته B طبقهبندی میشود و عموماٌ ایمن در نظر گرفته میشود، ولی نئوتادین در دوران بارداری در دسته C طبقه بندی میشود. زیرا نئوتادین یک داروی نوظهور و نسل جدید از آنتیهیستامینها است و هنوز اطلاعات کافی در رابطه با مصرف آن در دوره بارداری در دسترس نیست. با این حال، تا کنون گزارشی در رابطه با خطر نقص مادرزادی، مشکلات زایمان و اختلال در باروری در پی مصرف نئوتادین هم موجود نیست. توصیه میشود پیش از مصرف این دارو در دوران بارداری با پزشک معالج مشورت نمائید.
نئوتادین در شیر مادر ترشح میشود. ولی اطلاعات در خصوص تأثیر آن بر تولید شیر در مادر و یا بر نوزاد شیرخوار کامل نیست. توصیه میشود پیش از مصرف این دارو در دوران شیردهی نیز با پزشک معالج مشورت نمائید.
نئوتادین در افراد با متابولیسم کند (slow metabolizers) و افراد مبتلا به نارسایی کبدی و کلیوی باید بااحتیاط مصرف شود.
برای خرید قرص نئوتادین یا خرید شربت نئوتادین باید بهصورت حضوری به داروخانههای معتبر شهری مراجعه نمایید.
برای آگاهی از قیمت قرص نئوتادین و قیمت شربت نئوتادین به سامانه اطلاعات دارویی کشور به آدرس www.irc.fda.gov.ir مراجعه نمایید.
نئوتادین بهعنوان یک داروی آنتیهیستامین مؤثر در درمان علائم آلرژی، بهویژه در بزرگسالان و کودکان بالای 6 ماه شناخته میشود. این دارو با اشغال گیرندههای هیستامین (H1)، باعث مهار عملکرد هیستامین و کاهش علائمی نظیر عطسه، آبریزش بینی و خارش میشود. نئوتادین با کاهش فعالیت هیستامین در بدن، به تسکین علائم مرتبط با آلرژی و سرماخوردگی کمک نموده و از این طریق کیفیت زندگی بیماران را بهبود میبخشد. نئوتادین به دلیل اثرات درمانی مؤثر خود، به یک داروی پرمصرف بهویژه در فصول سرد سال تبدیل شده است. این مقاله از مجله داروکده با هدف افزایش آگاهی عمومی درباره داروی نئوتادین، شامل راهنماییهای لازم برای مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن نوشته شده است.
تیم علمی فعال در داروخانه آنلاین داروکده با هدف ارتقاء سطح آگاهی عمومی و بهبود سلامت جامعه، همواره در تلاش است تا اطلاعات علمی و بهروز را در زمینههای مختلف دارویی، مکملهای تغذیهای و محصولات آرایشی و بهداشتی ارائه دهد. این تیم متشکل از متخصصان و پژوهشگران مجرب است که با دقت به جمعآوری و تألیف اطلاعات علمی میپردازند.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد