بهترین پماد برای درمان واریس

بهترین پماد برای درمان واریس

یکی از روش‌های کمک درمانی برای بهبود ظاهر و کاهش التهاب در رگ‌های واریسی، استفاده از پماد برای واریس است. در این مقاله از مجله داروکده، ویژگی‌های بهترین کرم واریس پا را شرح خواهیم داد.

دکتر افروز محمدقلی بیکی

نویسنده: دکتر افروز محمدقلی بیکی

تحریریه داروکده

آخرین به روزرسانی:

21 تیر 1403

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

darukade
darukade
darukade

21 تیر 1403

1K

eye icon

بهترین پماد برای درمان واریس

واریس به رگ‌های متورمی گفته می‌شود که اغلب به شکل خطوط مارپیچ آبی یا بنفش در زیر پوست ظاهر می‌شوند. عروق واریسی، در واقع سیاهرگ‌هایی هستند که عملکرد طبیعی خود را از دست داده اند و دیگر قادر به انتقال خون از ناحیه تحتانی بدن به سمت قلب نمی‌باشند. واریس یک مشکل بسیار شایع در بین بزرگسالان است. تخمین زده شده است که از هر 3 بزرگسال یک نفر دارای عروق واریسی است. واریس به طور عمده در عروق ناحیه پا رخ می‌دهد. واریس پا در مراحل اولیه خطرناک نبوده و علائم آن با درمان‌های خانگی قابل کنترل است. در برخی موارد به علت پیشرفت واریس و شدت یافتن علائم آن، نیاز به مداخلات درمانی دارویی، تزریقی و جراحی می‌باشد. یکی از روش‌های کمک درمانی برای بهبود ظاهر و کاهش التهاب در رگ‌های واریسی، استفاده از پماد برای واریس است. در این مقاله از مجله داروکده، به موضوع واریس پا، علل و علائم آن پرداخته و ویژگی‌های بهترین کرم واریس پا را شرح خواهیم داد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

- واریس چیست و چه علائمی دارد؟
- علت واریس
- درمان واریس پا
- واریس پا چگونه درمان میشود؟
- درمان خانگی واریس
- بهترین پماد برای درمان واریس

مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

 

واریس چیست و چه علائمی دارد؟

واریس، سیاهرگ‌های متورم و در هم پیچیده‌ای هستند که به شکل خطوط تیره رنگ تار عنکبوتی یا طناب‌های بزرگ و متورم در زیر پوست نمایان می‌شوند. این عروق واریسی عمدتاً در ناحیه پا از جمله کشاله ران، پشت زانو، ساق یا مچ پا ایجاد می‌شوند. با این حال ممکن است عروق واریسی در نقاط دیگر بدن از جمله صورت، مقعد (هموروئید) و بیضه‌ها (واریکوسل) نیز مشاهده شوند.

واریس پا زمانی ایجاد می‌شود که دیواره و دریچه‌ی عروقی که مسئول انتقال خون از پا به سمت قلب هستند، ضعیف شوند. در نتیجه این اتفاق، خون در ناحیه تحتانی پا تجمع پیدا کرده و باعث اتساع و بدشکلی دیواره عروق و از کار افتادن عملکرد طبیعی آن‌ها می‌گردد.

واریس در مراحل خفیف خطرناک نبوده و اصلی ترین شکایت بیماران، ظاهر ناخوشایند آن است. در برخی موارد، واریس پا باعث احساس سنگینی و خستگی در پا، تورم، خارش و لنگش پا می‌شود.

واریس معمولاً با گذشت زمان پیشرفت کرده و علائم آن تشدید می‌شود. واریس پیشرفته، می‌تواند منجر به ایجاد زخم و التهاب پوستی شدید یا ایجاد لخته خون در داخل عروق ناکارآمد و بروز عوارض خطرناک گردد. بنابراین، مهم است که در مراحل ابتدائی بروز نشانه‌های واریس، اقدامات پیشگیرانه و درمانی لازم انجام گیرد.

 

علت واریس

سیاهرگ‌های ناحیه تحتانی بدن دارای دریچه‌هایی هستند که به صورت یک طرفه و بر خلاف جهت جاذبه زمین، خون را از سمت پا به سمت قلب بر می‌گردانند. زمانی که عملکرد این دریچه‌ها مختل شود، جریان خون از پا به سمت قلب دچار اختلال شده و خون در ورید‌های انتهایی تجمع پیدا می‌کند. این مسئله موجب تورم و گشاد شدن بیش از حد دیواره سیاهرگ‌ها و تضعیف عملکرد آن‌ها می‌گردد. به نظر می‌رسد علت اصلی واریس، از کار افتادن این دریچه‌ها و تجمع خون در وریدهای انتهایی باشد. این اختلال می‌تواند به علت استعداد ژنتیکی، برهم خوردن تعادل هورمون‌ها، افزایش سن یا وزن بالا رخ دهد. در ضمن ایستادن طولانی مدت نیز می‌تواند باعث فشار به دیواره عروق و تضعیف عملکرد دریچه‌ی سیاهرگ‌ها گردد.

 

درمان واریس پا

لازم به ذکر است که با وجود پیشرفت چشمگیر علم پزشکی در زمینه درمان واریس، تا کنون درمان قطعی برای از بین بردن و ریشه‌کن نمودن ورید‌های واریسی معرفی نشده است. با توجه به ویژگی پیشرونده بودن واریس، احتمال عود و برگشت ورید‌های واریسی بعد از اقدامات درمانی وجود دارد. به همین علت، اغلب اقدامات درمانی موجود با هدف بهبود ظاهر، تسکین علائم، جلوگیری از پیشرفت واریس و عوارض خطرناک آن، مانند خونریزی و زخم‌های واریسی انجام می‌شوند.

 

واریس پا چگونه درمان میشود؟

درمان واریس پا بسته به میزان پیشرفت بیماری و شدت علائم متفاوت خواهد بود. واریس پا در موارد خفیف، معمولاً با ترکیبی از اقدامات خانگی و دارویی قابل کنترل است. اقداماتی نظیر تغییر سبک زندگی، اجتناب از ایستادن طولانی مدت، فعالیت ورزشی منظم و استفاده از جوراب واریس برای پیشگیری از واریس در جوانی و جلوگیری از بدتر شدن واریس کارساز هستند. در کنار این اقدامات، ممکن است پزشک معالج داروی خوراکی، پماد واریس یا کرم برطرف کننده واریس را برای کاهش التهاب و بهبود ظاهر ورید‌های واریسی تجویز نماید.

امروزه مداخلات مؤثر‌تری برای بهبود ظاهر و علائم واریس مطرح شده‌اند که به علت اثربخشی و دوام اثر بالاتر توجه بسیاری را به خود جلب نموده‌اند. مداخلاتی مثل اسکلروتراپی، لیزردرمانی سطحی و داخل عروقی، جراحی اندوسکوپیک ورید، فلبکتومی و جراحی برداشن ورید، از جمله روش‌های درمانی نوین برای درمان واریس هستند. 

 

درمان خانگی واریس

اقدامات لازم برای درمان خانگی واریس عبارت است از: ورزش منظم، کاهش وزن، پرهیز از ایستادن و نشستن طولانی مدت، بالا نگه داشتن پا، محدود نمودن مصرف نمک، ترک سیگار، استفاده از کفش مناسب و اجتناب ازپوشیدن کفش پاشنه بلند.

 

بهترین پماد برای درمان واریس

استفاده از کرم ضد واریس به عنوان یک روش کمک درمانی برای بهبود ظاهر، کاهش درد و التهاب عروق واریسی در مراحل خفیف و ابتدائی واریس پیشنهاد می‌گردد. از طرفی، برخی پزشکان بعد از مداخلات تزریقی و انجام لیزر واریس پا، استفاده موضعی از کرم واریس را به منظور تسریع روند بهبودی و کاهش احتمال عود واریس تجویز می‌نمایند. در همین راستا، طیف گسترده‌ای از محصولات موضعی تحت عنوان پماد ضد واریس یا کرم واریس پا به بازار عرضه شده اند که ادعا دارند، می‌توانند رگ‌های واریسی را درمان کنند. در این بخش از مقاله بررسی خواهیم کرد؛ که کرم ضد واریس پا تا چه میزان اثر بخشی دارد و بهترین کرم ضد واریس چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

از آنجایی که ورید‌های واریسی، عروق سطحی و نزدیک به پوست هستند، استفاده از پماد واریس ممکن است التهاب، درد و آسیب پوستی ایجاد شده در آن ناحیه را تا حدودی تسکین بخشد. ولی باید توجه داشت که علت اصلی ایجاد واریس، اختلال در عملکرد دریچه‌ی سیاهرگ بوده و کرم درمان واریس پا قابلیت نفوذ به داخل عروق را ندارد. بنابراین، نباید از کرم ضد واریس پا انتظار داشت که وریدهای واریسی را به طور کامل درمان کند. در نتیجه، کرم ضد واریس تنها یک راه حل درمانی موقت برای تسکین درد و التهاب موضعی ناشی از واریس محسوب می‌شود. از این رو، از پماد برای درمان واریس، تنها به عنوان یک روش کمک درمانی در کنار سایر درمان‌های استاندارد استفاده می‌شود.

بهترین کرم برای واریس پا محصولی است که در فرمولاسیون آن از ترکیبات ضد درد، ضد التهاب و ترمیم کننده قدرتمند استفاده شده باشد. ضمناً این محصول باید به گونه‌ای طراحی شده باشد تا به لایه‌های عمقی پوست نفوذ نموده و ظاهر مویرگ‌های سطحی که دچار واریس شده اند را بهبود بخشد. در ادامه چند نمونه کرم واریس پر کاربرد را معرفی خواهیم کرد: 

 

1. کرم ونوویتال

کرم واریس ونوویتال یک محصول موضعی بر پایه ترکیبات مؤثره گیاهی است. عصاره کالندولا و عصاره گیاه شاه بلوط هندی، ترکیبات اصلی پماد ونوویتال می‌باشند که در کاهش درد، التهاب، خارش و کبودی ناشی از واریس مؤثر می‌باشند. کرم ونوویتال برای واریس سطحی خفیف تا پیشرفته قابل استفاده است.

 

2. کرم ژل واریس ونوپلنت

ونوپلنت به عنوان یک محصول موضعی برای کاهش تورم، التهاب و سنگینی شبانه در پا و همچنین به عنوان یک کرم درمان واریس صورت کاربرد دارد. هپارین، عصاره گیاه سنتلا و گیاه ملیلوتوس ترکیبات اصلی کرم ژل واریس ونوپلنت هستند.

 

3. کرم ونوگل

کرم ونوگل حاوی ترکیب طبیعی آئسین است که از عصاره شاه بلوط هندی استخراج شده است. این محصول برای کمک به بهبود ظاهر و کاهش تورم در عروق واریسی خفیف و سطحی کاربرد دارد.

 

4. ژل واریکومد

ژل واریکومد نیز از دسته پماد ضد واریس بر پایه عصاره گیاه شاه بلوط هندی است که برای تسکین علائم ناخوشایند ناشی از واریس به کار می‌رود.

 

سخن پایانی

واریس یک بیماری شایع و مزمن عروقی است که عمدتاً در ورید‌های ناحیه پا ایجاد می‌شود. واریس پا با علائمی مثل برجستگی و پیچ خوردگی عروق، درد، تورم، سنگینی و خارش همراه است. این بیماری در مراحل اولیه خطرناک نیست، ولی با پیشرفت بیماری عوارضی همچون خونریزی، ایجاد لخته، تغییر رنگ و زخم واریسی محتمل است. درمان زود هنگام، اقدامات پیشگیرانه و کنترل عوامل خطر مثل وزن بالا، ایستادن یا نشستن طولانی می‌تواند علاوه بر تسکین علائم، جلوی پیشرفت بیماری را نیز بگیرد. درمان متداول واریس شامل اصلاح سبک زندگی، پوشیدن جوراب واریس، درمان دارویی و استفاده از پماد یا کرم ضد واریس است. اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی هستید که ترجیح می‌دهید به عنوان درمان کمکی از پماد برای درمان واریس استفاده کنید، ابتدا توصیه می‌شود پیش از هر اقدامی با پزشک متخصص عروق مشورت نمائید. در مرحله بعد برای انتخاب بهترین پماد برای درمان واریس، جهت بهره مندی از خدمات مشاوره آنلاین و رایگان داروکده، با تیم علمی داروکده تماس بگیرید تا شما را در زمینه انتخاب بهترین محصول راهنمایی نمایند. 

advertisment1
advertisment1
advertisment2
advertisment1
advertisment2
advertisment3
advertisment4

پرسش و پاسخ

ثبت دیدگاه


پیام به صورت خصوصی ثبت گردد

منابع:

مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری می‌رساند.

darukade logo

استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد

طراحی و توسعه توسط گروه نرم افزاری داروکده ( 1403 - 1388 )