در این مقاله از مجله داروکده درباره آلوئه ورا و کاربردهای درمانی اش بخوانید.
نویسنده: محدثه برازجانی
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
10 خرداد 1399
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
10 خرداد 1399
14K
آنچه باید از آلوئه ورا بدانیم
آنچه در این مقاله میخوانید؛
آلوئه ورا یک گیاه مطرح در زمینه پزشکی است که هزاران سال است برای درمان پزشکی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه اغلب بی خطر است و در شکلهای مختلفی مانند مکمل، گیاه یا ژلهای آماده، مورد استفاده قرار میگیرد.
کرم، پمادها و ژل آلوئه ورا حاوی ژل شفاف موجود در برگهای آلوئه ورا است. این محصولات می توانند به صورت موضعی برای درمان مشکلات پوستی مورد استفاده قرار گیرند.
می توانید بعد از جدا کردن برگها و با استفاده از یک چاقو ژل موجود در برگهای بالغ را استخراج کنید. این ژل قابلیت استفاده مستقیم بر روی پوست را دارد و یا می توانید با یک روش ساخت، از آن یک محصول زیبایی بسازید. همچنین این محصول را می توانید به غذا، اسموتی ها و نوشیدنی ها اضافه کنید.
برای درست کردن نوشیدنی آلوئه ورا، می توانید یک فنجان از انواع مایعات و 2 قاشق غذاخوری از ژل الوئه ورا استفاده کنید. از طرفی میتوانید سایر ترکیبات مانند میوه را نیز به این ترکیب اضافه کنید و از یک مخلوط کن یا غذاساز برای تهیه این نوشیدنی استفاده کنید.
در صورتی که قصد مصرف اسلایسهای ژل آلوورا را دارید، می توانید آنرا برای چند روز در یخچال نگهداری کنید ولی بهتر است مدت زمان نگهداری در یخچال کم باشد.
روش های مختلفی برای استفاده از آلوئه ورا به صورت موضعی و خوراکی وجود دارد:
علاوه بر خواص مرطوب کنندگی، نرم کنندگی و خنک کنندگی ژل آلوئه ورا، این محصول برای درمان زخم نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
یک مطالعه در سال 2013 که به بررسی 50 نفر پرداخته، دریافت افرادی که از ژل آلوئه ورا برای درمان سوختگیهای سطحی و جزئی استفاده میکردند، نتایج بهتری نسبت به گروهی که از پماد سولفاسالازین نقره 1% استفاده میکردند، بدست آوردند. این گروه بهبود سریعتر زخم و درد را نیز گزارش کردند. علاوه بر این آلوئه ورا محصولی ارزان قیمت است.
در صورتی که آفتاب سوختگی یا سایر سوختگیهای خفیف دارید، میتوانید ژل آلوئه ورا را چند بار در روز روی محل سوختگی بمالید.
مصرف آلوئه ورا به صورت خوراکی میتواند تاثیرات مثبتی بر دستگاه گوارش داشته و در بهبود و درمان مشکلاتی مانند رفلاکس و سندرم روده تحریک پذیر کمک کننده باشد.
همچنین آلوئه ورا می تواند به پیشگیری از رشد هلیکوباکتر (H.pylori bacteria) که در دستگاه گوارش رشد و به زخم معده می انجامد، کمک کند.
بیماری رفلاکس معدی مروی (GERD) یکی از اختلالات گوارشی است که باعث سوزش سردل می شود. مطالعات نشان داده اند که مصرف شربت ریدیوسید حاوی آلوئه ورا میتواند در کاهش شدت رفلاکس معده موثر باشد. همچنین می تواند در کاهش مشکلات مرتبط با هضم نیز موثر باشد.
آلوئه ورا در درمان یبوست میتواند اثر بخش باشد. برای بهبود یبوست از لاتکس آلوئه ورا که شیره زرد رنگی مابین ژل شفاف آلوئه ورا و لایه داخلی برگ آلوئه است، استفاده می شود. ترکیبی که باعث این اثر در لاتکس آلوئه ورا می شود آلوئین نام دارد. البته تجویز این ترکیب نیاز به توصیه پزشک دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله (علل یبوست و راه های درمان آن را بشناسید) تالیف و ترجمه دکتر احسان عمادی مراجعه کنید.
خمیردندان و دهانشویههای حاوی الوئه ورا، موارد طبیعی برای افزایش تازگی دهان و کاهش پلاکها هستند. مطالعات نشان داده که استفاده از خمیردندان آلوئه ورا در مقایسه با خمیردندانهای رایج میتواند آثار سلامتی بیشتری از جمله کاهش کاندیدا، پلاک و التهابات لثه داشته باشد.
استفاده از آلوئه ورا تازه بر روی پوست میتواند در بهبود جوش ها کمک کند. همچنین محصولات حاوی آلوئه ورا مانند شوینده ها، تونرها و کرمها میتوانند در درمان و بهبود جوش ها موثر باشند.
از طرفی این محصولات میتوانند برای درمان تخصصیتر جوش ها حاوی ترکیبات موثر دیگری نیز باشند. مطالعات در این زمینه بر کاهش التهاب و ضایعات ناشی از آکنه در افراد استفاده کننده از محصولات ترکیبی ضد جوش حاوی آلوئه ورا تاکید داشتند.
در صورتی که شما بواسیر یا شقاق مقعدی دارید میتوانید از کرم آلوئه ورا چند بار در روز برای بهبود شرایط استفاده کنید.
مطالعات نشان داده که استفاده از کرمی که حاوی پودر آلوئه ورا است، می تواند در درمان شقاق مقعدی مزمن موثر باشد. با مصرف این محصولات بهبود چشمگیری در درد، خونریزی از ضایعه و درمان زخم مشاهده میشود.
آلوئه ورا در مصرف موضعی برای مراقبتهای پوستی بیخطر است. اما این محصول میتواند در بعضی افراد باعث آلرژی و واکنشهای حساسیت زا شود. از طرفی مصرف آلوئه ورا در آسیب های پوستی و سوختگی های شدید توصیه نمیشود.
مصرف موضعی الوورا در بارداری و زنان شیرده و کودکان زیر 12 سال توصیه نمیشود.
آلوئه ورا که در اشکال مختلف در دسترس عموم قرار دارد و در بسیاری از شرایط میتواند به بهبود سلامت افراد و درمان بیماریهای خفیف و یا پیشگیری از شدت گرفتن آن بپردازد.
امروزه مکملهای غذایی مختلفی حاوی این گیاه مانند شربت آلوئه ورا باریج اسانس موجود هستند که میتواند اثرات مثبت این گیاه مانند تقویت سیستم ایمنی را در فرد مصرف کننده ایجاد کند.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد