در این مقاله از مجله داروکده با چند شربت اشتها آور و چاق کننده بزرگسالان آشنا شوید.
نویسنده: زهره فرخیان
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
21 آبان 1402
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
21 آبان 1402
7K
شربت اشتها آور و چاق کننده بزرگسالان
اگر چه شاید به نظر برسد که اکثر افراد در اطراف ما به دنبال راهی برای لاغری هستند، اما چاق شدن هم دغدغه بسیاری از آدم هاست. اگر این موضوع برای شما نیز دغدغه است، ممکن است وقتی در مورد آن صحبت می کنید مردم با غبطه و ناباوری به شما نگاه کنند. اما حقیقت این است که افزایش وزن هم می تواند به اندازه کاهش وزن و حتی گاهی بیشتر، سخت و دشوار باشد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- دلایل کم اشتهایی
- دلایل کم اشتهایی در سالمندان
- معرفی مکمل اشتها آور بزرگسالان
- چگونه اشتها را زیاد کنیم؟
مدت زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه
اشتها در واقع میل به خوردن غذا است. این میل می تواند از نشانه های فیزیکی و همچنین نشانه های احساسی ناشی شود. اشتها توسط شبکه پیچیده ای از هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی کنترل می شود.
از آنجایی که مصرف غذا و تعادل مصرف انرژی، پایه های سلامت و تندرستی هستند، داشتن اشتهای متعادل اهمیت بالایی دارد. بی اشتهایی در برخی از مواقع مثلا در هوای گرم یا در زمان بیماری، امری طبیعی است. اما کم اشتهایی در دراز مدت می تواند روی سلامت شما اثر منفی بگذارد. از دست دادن اشتها می تواند منجر به کاهش وزن ناخواسته، کمبودهای تغذیه ای و شرایط پزشکی مربوط به این کمبودها شود.
کم اشتهایی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. حتی گاهی اوقات هیچ دلیل آشکاری برای آن وجود ندارد. خوب است بدانیم که اصطلاح پزشکی برای از دست دادن اشتها، "بی اشتهایی" (Anorexia) است و نباید آن را با "بی اشتهایی عصبی" (Anorexia nervosa) که نوعی اختلال غذا خوردن است، اشتباه بگیریم. ما در این مقاله به بررسی بی اشتهایی می پردازیم.
برخی از شایع ترین دلایل بی اشتهایی عبارت اند از:
- اختلالات سلامت روان مانند افسردگی
- احساسات شدید مانند سوگ و اندوه
- کمبود احتمالی ویتامین ها و مواد معدنی
- حالت تهوع
- مشکلات تیروئید
- یبوست
- HIV
- سرطان و درمان های آن مانند شیمی درمانی
- مصرف مواد مخدر
- عوارض مصرف برخی داروها
- سه ماهه اول بارداری
- گروه های سنی خاص مانند کودکان یا سالمندان
افراد مسن اغلب ناخواسته وزن کم می کنند. از دست دادن وزن در آن ها ممکن است بخاطر بی اشتهایی یا شرایط پزشکی دیگر رخ دهد. برخی از دلایل شایع کم اشتهایی در سالمندان عبارت است از:
- فراموشی
- افسردگی
- اختلالات عصبی یا اسکلتی عضلانی
- درد مزمن
- کاهش حس بویایی و چشایی
- تنها زندگی کردن
- تغییرات گوارشی
- داروهایی که روی حس چشایی تاثیر می گذارند.
- بیماری های قلبی و تنفسی
-سلامت ضعیف دندان ها
مصرف بعضی از ترکیبات گیاهی، ویتامین ها و مواد معدنی می توانند در افزایش اشتها موثر واقع شوند. در ادامه با معرفی بهترین شربت اشتها آور بزرگسالان با ما همراه باشید.
این شربت یک شربت گیاهی اشتها آور بزرگسالان است که از انار و نعنا در کنار عسل تشکیل شده است. شربت باریج فاقد لاکتوز و گلوتن بوده و در افراد مبتلا به سلیاک و عدم تحمل لاکتوز قابل استفاده است.
این شربت در اصل یک شربت اشتها آور کودکان است اما در بزرگسالان نیز قابل استفاده و کارآمد است. شربت راسیپ حاوی سیپروهپتادین کلراید، لووکارنیتین، لیزین و ویتامین های B1، B6 و B12 است. مصرف این اشتها آور در بزرگسالان در افزایش اشتها و میزان غذا خوردن تاثیر به سزایی دارد.
علاوه بر مکمل اشتها آور بزرگسالان به فرم شربت، محصولات دیگری نیز برای افزایش اشتها در بزرگسالان در داروخانه آنلاین داروکده موجود است:
زورفارم یک مکمل طبیعی و مغذی حاوی پودر دانه شنبلیله، ریزوم زنجبیل و مان ترنجبین است. این مکمل علاوه بر تاثیر روی افزایش اشتها، به افزایش قوای جسمی، افزایش توده عضلانی و برطرف کردن ضعف و خستگی کمک می کند.
زینک، یک ماده معدنی تاثیرگذار روی اشتها است. از دست دادن اشتها از علائم اولیه کمبود روی است. سایر علائم کمبود روی شامل ریزش مو، تضعیف احساس چشایی و بویایی، تحریک پذیری و کمبود انرژی است. کسانی که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به کمبود روی هستند.
طبق مطالعات حیوانی، رژیم غذایی حاوی مقادیر کافی از زینک، پس از ممنوعیت کوتاه مدت زینک در افزایش اشتها تاثیر داشته است.
مقدار توصیه شده روزانه مصرف زینک در مردان 11 میلی گرم و در زنان 8 میلی گرم است. در بارداری و شیردهی این مقدار افزایش یافته و به 11 تا 12 میلی گرم در روز می رسد. اگر در دریافت مقدار مورد نیاز روزانه زینک دچار چالش هستید، می توانید از یک مکمل زینک برای افزایش اشتها کمک بگیرید.
ویتامین B1 یا تیامین برای رشد و متابولیسم انرژی ضروری است. کمبود ویتامین B1 می تواند منجر به کاهش اشتها، مشکلات عصبی و کاهش وزن شود. کسانی که مشکل گوارشی دارند و همچنین افراد مسن، ممکن است به دلیل مشکل در جذب، دچار کمبود این ویتامین شوند. نیاز روزانه به این ویتامین 1.1 تا 1.4 میلی گرم در افراد بزرگسال است.
ویتامین B12 نقش مهمی در متابولیسم انرژی در بدن دارد و در سه شکل فعال متیل کوبالامین، آدنوزیل کوبالامین و هیدروکسوکوبالامین موجود است. مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل ویتامین B12 در طی چند ماه می تواند به افزایش اشتها در افراد مبتلا به کمبود این ویتامین منجر شود. کمبود ویتامین B12 اغلب با از دست دادن اشتها و خستگی همراه است.
توجه داشته باشید که اگر از مکمل ویتامین B12 برای جبران کمبود این ویتامین در بدن خود استفاده می کنید، ممکن است افزایش اشتها را تجربه نمایید که در واقع ناشی از جبران کمبود ذخایر این ویتامین در بدن شماست. در حقیقت، مصرف ویتامین B12 در افراد سالم اثری روی اشتها ندارد. مقدار نیاز روزانه به ویتامین ب12 ، 2.4 تا 2.8 میکروگرم است.
روغن ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که از چربی های ضروری در رژیم غذایی انسان هستند. یک مطالعه نشان داده است که مصرف روغن ماهی ممکن است اشتها را در بزرگسالان سالم افزایش دهد. روغن ماهی، به خصوص در زنان تمایل به خوردن بیشتر بعد از یک وعده غذایی را 1.5 برابر افزایش داده است. با اینکه نیاز به تحقیقات بیشتر در این رابطه وجود دارد، به نظر می رسد که تاثیر روغن ماهی روی افزایش اشتها ممکن است ناشی از تاثیر آن روی سیستم عصبی مرکزی باشد.
از سوی دیگر، در مطالعه ای نشان داده شده است که مصرف بیشتر امگا 3 با احساس سیری بیشتر در افراد دچار اضافه وزن و چاقی مرتبط است و مصرف امگا 3 می تواند برای این افراد نیز مفید باشد.
در نتیجه به طور کلی، مصرف مکمل امگا 3 و روغن ماهی ممکن است در تنظیم اشتها و مدیریت وزن، هم به افرادی که تمایل به لاغری دارند و هم به افرادی که به دنبال افزایش وزن هستند کمک کند.
شما می توانید علاوه بر مصرف شربت اشتها آور و چاق کننده بزرگسالان با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، به افزایش اشتها کمک کنید:
سعی کنید با خانواده و دوستانتان و یا هنگام تماشای برنامه مورد علاقهتان غذا میل کنید. اگر در طول غذا خوردن اوقات بهتری را سپری کنید، ممکن است غذای بیشتری بخورید.
بشقاب غذای خود را تزئین کنید و از مواد غذایی رنگی مانند فلفل های چند رنگ برای تحریک اشتهای خود استفاده کنید.
اگر خوردن سه وعده غذایی کامل برای شما سخت است، می توانید میزان کالری مورد نیاز خود را در پنج یا شش وعده غذایی کوچک تر تقسیم کنید. حذف نکردن وعده های غذایی در افزایش اشتها مهم است.
نوشیدنی های حاوی کالری مانند شیک مکمل های گینر یا اسموتی های میوهای، می توانند به شما در تامین کالری مورد نیاز روزانه کمک کنند. البته توجه داشته باشید که بهتر است از نوشیدنی های پرکالری که حاوی مواد مغذی نیستند، مانند نوشابه ها و آبمیوه های غیر طبیعی پرهیز کنید.
برای بعضی از افراد، داشتن برنامه غذایی منظم برای پیگیری پیشرفت و اطمینان از دریافت کافی کالری مفید و کمک کننده است.
شما می توانید میان وعده های مغذی و پرکالری مانند مغزیجات یا میوه های خشک را در جاهای مختلف خانه قرار دهید تا زمانی که میل به غذا خوردن دارید به راحتی در دسترس باشند.
انجام یک فعالیت ورزشی سبک قبل از وعده غذایی می تواند اشتهای شما را تحریک کند.
اگر شما شرایط زیر را تجربه می کنید بهتر است به پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه نمایید.
- برای مدت طولانی بدون علت واضح دچار کم اشتهایی شده اید.
- ناخواسته وزن کم می کنید.
- علائم کمبود مواد مغذی مانند ریزش مو، خستگی مفرط، ضعف یا سرگیجه دارید.
عوامل مختلفی روی اشتها تاثیر می گذارند. این عوامل با توجه به سن و شرایط سلامتی تغییر می کنند. اگر کم اشتهایی درمان نشود می تواند منجر به سوء تغذیه و مشکلات جدی تر شود. مکمل اشتها آور بزرگسالان و تغییرات سبک زندگی می توانند به افزایش اشتها در بزرگسالان کمک کنند. با این حال، موثرترین راه حل، پیدا کردن علت بی اشتهایی است که می تواند توسط مشاور تغذیه یا پزشک صورت گیرد.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد