در این بخش از سری مقالات مجله عملی داروکده تصمیم داریم ضمن بررسی علل و عوارض کمبود وزن، به معرفی برخی از بهترین مکمل های مولتی ویتامین مینرال برای کمک به افزایش وزن بپردازیم.
نویسنده: پریسا نژادحاجیان
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
17 مهر 1403
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
17 مهر 1403
2K
بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن
مولتی ویتامین برای چاقی خوبه؟؟...
احتمالا این سوال برای افراد لاغری که در جست و جوی راهی برای افزایش وزن هستند، خیلی عجیب به نظر نمی رسد.
لاغری به شرایطی گفته میشود که در آن ذخایر چربی بدن و توده عضلانی کاهش یافته و از حد مطلوب برای عملکرد بهینه فیزیکی و سلامت عمومی بدن پایینتر است. لاغری ممکن است با عوامل مختلفی از جمله کاهش مصرف کالری، افزایش مصرف انرژی، بیماریهای زمینهای یا اختلالات متابولیکی مرتبط باشد. این وضعیت میتواند منجر به مشکلاتی مانند ضعف سیستم ایمنی، خستگی مفرط، کاهش توانایی بدن در مقابله با بیماریها و مشکلات قلبی و... شود و به همین دلیل پیدا کردن مجموعه راهکارهای افزایش وزن همواره مورد علاقه بوده است.
بنابراین با در نظر داشتن تمامی این موارد در مقاله پیش رو، ضمن ذکر علل و عوارض کمبود وزن، به فواید مولتی ویتامین مینرال برای چاقی پرداخته و چند نمونه از بهترین مولتی ویتامین ها برای افزایش وزن را معرفی می کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
مدت زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه
لاغری در تعریف علمی به حالتی اطلاق میشود که در آن وزن بدن فرد به طور قابل توجهی کمتر از محدوده نرمال یا سالم برای قد، جنسیت و سن باشد. در علم تغذیه، لاغری اغلب به وسیله شاخص توده بدنی یا BMI اندازهگیری میشود. بدین ترتیب به فرد دارای BMIکمتر از 18.5 به عنوان "کموزن" یا "لاغر" در نظر گرفته میشود. دلایل کمبود وزن و لاغری متعدد بوده و همیشه نگران کننده نیست؛ اما زمانی مشکلزا تلقی میشود که با کاهش توده عضلانی و چربی همراه بوده و باعث ضعف بدن یا افزایش خطر ابتلا به بیماریها شود. در این حالت می تواند نشانهای از یک مشکل زمینهای باشد و به بررسیهای پزشکی نیاز دارد.
در این قسمت به برخی از مهم ترین علل لاغری اشاره خواهیم کرد:
ژنتیک میتواند یکی از علل اصلی لاغری باشد. افراد با ژنتیک خاص ممکن است نرخ سوخت و ساز بالاتری داشته باشند، به این معنا که بدن آنها حتی در حالت استراحت انرژی بیشتری میسوزاند. همچنین، ژنها میتوانند هورمونهای کنترلکننده اشتها مانند لپتین و گرلین را تحت تأثیر قرار دهند، که باعث میشود فرد کمتر احساس گرسنگی کند یا زودتر سیر شود. از طرفی، ساختار بدنی و نسبت توده عضلانی و چربی بدن نیز میتواند ژنتیکی باشد و باعث لاغر به نظر رسیدن فرد شود.
اگر فرد به دلایل مختلفی نظیر دسترسی محدود به غذا، بی اشتهایی و نداشتن فرصت کافی برای غذا خوردن به دلیل مشغولیت های روزمره، به اندازه کافی مواد غذایی حاوی کالری و مواد مغذی دریافت نکند، بدن از ذخایر انرژی خود برای تأمین نیازهای روزانه استفاده میکند که در نهایت منجر به کاهش وزن و لاغری میشود.
مشکلات گوارشی نظیر گاستریت یا التهاب معده با ایجاد سوء هاضمه، درد شکم، حالت تهوع و احساس پری در قسمت بالای معده تمایل به غذا خوردن را کم می کنند. هچنین برخی بیماریها سبب کاهش جذب مواد مغذی از دستگاه گوارش شوند. به این معنی که علیرغم دریافت کافی غذا، جذب مناسبی اتفاق نمی افتد. این بیماریها شامل سلیاک، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری های التهابی روده مانند کولیت اولسراتیو یا کرون است که باعث التهاب، آسیب به پوشش داخلی روده و اسهال مزمن می شود.
بعضی از افراد به طور طبیعی متابولیسم بالاتری دارند و بدن آن ها در حالت استراحت کالری بیشتری صرف می کند. اما در برخی شرایط اختلالات هورمونی مانند پرکاری تیروئید (هایپرتیروئیدیسم) که با افزایش فعالیت غده تیروئید همراه است، میتواند باعث افزایش غیر طبیعی سوخت و ساز و کاهش وزن شود. از سویی، اختلال در غدد فوق کلیوی مانند بیماری آدیسون با کاهش تولید هورمونهایی مانند کورتیزول منجر به لاغری افراد می شود.
عوامل روانی اثر زیادی بر میزان اشتها و سوخت و ساز افراد دارند و به وضوح دیده شده است که استرس، اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات روانی میتوانند منجر به عدم تمایل در دریافت غذا و کاهش وزن ناگهانی شود. از سویی عوامل اجتماعی-فرهنگی نظیر ترس از چاقی و اضافه وزن، می تواند علت لاغری بیش از حد در برخی افراد جامعه به ویژه بانوان باشد.
افرادی که به طور مداوم ورزشهای شدید انجام میدهند یا مشاغل پرتحرکی دارند، ممکن است در مقایسه با کالری مصرفی خود، انرژی بیشتری از استفاده کنند که این امر به کاهش وزن و لاغری منجر میشود.
تداوم از دست دهی وزن و لاغری به ویژه در صورتی که به دلیل دریافت ناکافی ریزمغذی های ضروری برای بدن باشد می تواند در همه گروههای سنی عوارض جدی فیزیکی و روانی به دنبال داشته باشد و بر کیفیت زندگی و سلامت عمومی افراد تاثیر منفی بگذارد. عوارض عمومی کمبود وزن شامل ضعف سیستم ایمنی، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عفونی، کمخونی، خستگی مزمن، کاهش سطح انرژی و توان بدنی و مشکلات قلبی است. علاوه بر این ها افراد کموزن بیشتر در معرض کاهش تراکم استخوان و خطر شکستگی های استخوانی قرار دارند.
در کودکان و نوجوانان، کمبود وزن میتواند اثرات بلندمدتی بر رشد و تکامل فیزیکی و ذهنی آن ها داشته باشد. به طور که تاخیر در رشد قدی، عملکرد شناختی و توسعه جنسی در دوران بلوغ به دلیل فقدان مواد مغذی کافی محتمل است. همچنین لاغری بیش از حد در سنین مدرسه به افت تحصیلی منجر می گردد و کودکان را بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی قرار می دهد.
کمبود وزن در زنان میتواند با تغییرات هورمونی منجر به اختلالات قاعدگی، از جمله نامنظمی یا قطع کامل قاعدگی (آمنوره) و افزایش خطر ناباروری شود. همچنین، در دوران بارداری، این مشکل میتواند به کمبود مواد مغذی برای جنین و عوارضی مانند تولد نوزاد نارس یا با وزن کم منجر شود. علاوه بر این، زنان کموزن ممکن است بیشتر دچار ریزش مو، مشکلات پوستی و کاهش میل جنسی به دلیل کاهش چربی بدن و اختلالات هورمونی شوند.
کمبود وزن در مردان نیز میتواند منجر به مشکلات جسمی مانند کاهش توده عضلانی و توانایی بدنی میشود. همچنین، کمبود چربی و مواد مغذی تولید تستوسترون را کاهش داده و ممکن است منجر به کاهش میل جنسی و مشکلات باروری شود. مردان کموزن اغلب از کاهش انرژی و استقامت فیزیکی رنج میبرند. علاوه بر این، آنها بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، اگرچه این مشکل معمولاً در زنان شایعتر است.
کمبود وزن در سالمندان به دلیل کاهش طبیعی متابولیسم و جذب ناکافی مواد مغذی میتواند عوارض جدی داشته باشد. از جمله این عوارض میتوان به کاهش تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی، به ویژه در لگن و ستون فقرات اشاره کرد. همچنین، کاهش توده عضلانی باعث ضعف عمومی و مشکلات حرکتی میشود. سالمندان کموزن معمولاً سیستم ایمنی ضعیفتری دارند و بیشتر در معرض عفونتهای مختلف قرار میگیرند. علاوه بر این، کمبود وزن میتواند بهبودی پس از بیماری یا جراحیها را به تأخیر اندازد و خطر مرگومیر ناشی از ضعف جسمانی و بیماریها در این افراد بیشتر است.
روش های متعددی برای بالا بردن وزن وجود دارند؛ به طوریکه از اصلاح شیوه زندگی گرفته تا بهبود رژیم غذایی و مدیریت استرس می توانند اثربخش باشند. در کنار این ها، استفاده از مکمل ها و فرآورده های گیاهی برای افزایش وزن رایج است. برای مثال خیلی از مواقع در کنار رژیم غذایی پرکالری از شربت اشتها آور و چاق کننده استفاده می شود تا نتیجه بهتری بدست آید.
همچنین، باید در نظر داشت که افراد لاغر به دلیل دریافت ناکافی غذا، احتمالا دچار کمبود پنهان برخی از ریزمغذی ها هستند و بسیاری از محصولات افزایش وزن مانند انواع گینر، علیرغم دارا بودن کالری بالا، فاقد ویتامین ها و املاح کافی برای استفاده صحیح انرژی دریافت شده در بدن هستند و استفاده از مولتی ویتامین مینرال برای چاقی خالی از لطف نیست.
بدین ترتیب، پیش از آن که به معرفی مولتی ویتامین برای افزایش وزن بپردازیم بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که آیا قرص مولتی ویتامین چاق کننده است؟
در پاسخ باید گفت که هیچ مولتی ویتامین مینرالی به خودی خود و به طور مستقیم باعث افزایش وزن یا چاقی نمیشود، اما برخی مواد مغذی موجود در آن ها مانند ویتامین های گروه ب، ویتامین سی، زینک، آهن و... میتوانند به بهبود وضعیت متابولیکی و تغذیهای فرد کمک کرده، در فرایند تولید انرژی، ساخت عضله و تنظیم هورمونهای مؤثر بر اشتها نقش داشته باشند و به افزایش وزن سالم کمک کنند.
در این بخش با ما همراه باشید تا قوی ترین قرص مولتی ویتامین برای چاقی را با معرفی چند نمونه از بهترین مولتی ویتامین های بازار به شما معرفی کنیم:
مولتی ویتامین و مینرال ویتالی تون
مولتی ویتامین و مینرال ویتالی تون تحت لیسانس کمپانی ویتافارمد کشور سوئیس با پروانه ساخت شرکت دارویی پوراطب در ایران عرضه می گردد. این مولتی ویتامین دارای فرمولاسیون کاملی از ویتامین ها، املاح، جینسنگ، لسیتین، سویا و بیوفلاونویید روتین است و به فرم سافت ژل می تواند یک مولتی ویتامین کامل با بلع آسان برای تامین ریزمغذی ها در افراد لاغر به حساب بیاید.
مولتی کامپلیت یوروویتال
مولتی کامپلیت یوروویتال یک مولتی ویتامین مینرال کلاسیک با دوز پایه ای از تمام ویتامین ها و مواد معدنی برای نوجوانان و بزرگسالانی است که در کنار رژیم غذایی پرکالری و سایر اقدامات درمانی به دنبال مولتی ویتامین برای چاقی هستند. مولتی کامپلیت از محبوبیت خوبی در بازار مکمل ها برخوردار است و تحت برند Euro OTC Pharma GmbH آلمان توسط شرکت حکیمان طب کار در بازار کشور موجود می باشد.
مولتی وگان
مولتی وگان همانطور که از نامش پیداست، یک مولتی ویتامین مینرال برای افراد گیاه خوار است. این مکمل تحت لیسانس هولیستیکای فرانسه در داروسازی آرین سلامت سینا تولید و عرضه می شود. بدین ترتیب دارای فرمولاسیون غنی از منابع گیاهی ویتامین ها و مواد معدنی است. از آن جایی که در گیاه خواری به دلیل محدود بودن منابع غذایی ممکن است کمبود برخی ریزمغذی ها ایجاد شود، این مکمل در گیاه خواران دچار کمبود وزن پرفایده است. علاوه بر اینکه برای بهبود سیستم ایمنی این گروه از عصاره قارچ شیتاکه نیز استفاده شده است.
مواد مغذی مولتی وگان در دو قرص جداگانه فرموله شده که هر دو برای مصرف روزانه هستند. به این صورت که یک عدد بعد از صبحانه و یک عدد عصر توصیه می شود.
انرژی ویتامینز ادونسیس
ادونسیس انرژی تحت لیسانس فارمودیتیکا پرتغال با پروانه ساخت کیمیا سلامت ایرانیان با مخلوطی منحصر به فرد از ویتامین ها، مواد معدنی، پاناکس جینسنگ و انواع گالاکتواولیگوساکاریدها و فروکتوالیگوساکاریدها به عنوان پره بیوتیک، ضمن تامین مواد مغذی، به سلامت فلور میکروبی روده نیز کمک می کند. انرژی ویتامنیز ادونسیس در افراد بالای 16 سال قابل استفاده می باشد و با 20 میلی گرم زینک برای چاقی و تقویت اشتهای افراد کم وزن موثر به نظر می رسد. همچنین با تامین انرژی روزانه لازم و بهبود متابولیسم، می تواند در گروه قوی ترین قرص مولتی ویتامین برای چاقی قرار گیرد.
طریقه مصرف مولتی ویتامین مینرال برای چاقی از آن جهت مهم است که حداکثر اثربخشی و کمترین عارضه را به همراه داشته باشد. بنابراین رعایت نکات زیر ضروری است:
مولتی ویتامین را به طور منظم و مطابق با دستورالعمل توصیه شده مصرف کنید تا به طور کامل از فواید مغذی آن بهره مند شوید.
زمان مصرف مولتی ویتامین برای چاقی یا هر هدف دیگری تفاوت نداشته و بهتر است برای جذب بهتر ویتامین ها به ویژه انواع محلول در چربی، با وعده غذایی اصلی استفاده شود.
برای بهینهسازی جذب ترکیبات تشکیل دهنده مولتی ویتامینها، بهتر است فاصله زمانی حداقل 2 ساعت با محصولات لبنی، نوشیدنیهای کافئیندار، غذاهای پرفیبر و حاوی فیتات یا اگزالات رعایت شود.
در نهایت، بر اساس آنچه در این مقاله گفته شد، برای افزایش وزن ابتدا لازم است بدانیم که لاغری علل مختلفی داشته و مشکلاتی به بار می آورد که نه تنها ظاهر را درگیر می کند، بلکه در سلامت کلی ما اثرگذار است. بنابراین شناسایی علت کمبود وزن و اقدام برای وزن گیری نباید دست کم گرفته شود. در چنین شرایطی، مصرف مولتی ویتامین برای افزایش وزن با تأمین ریزمغذیهای ضروری، به بهبود سلامت عمومی کمک کرده و مسیر را برای افزایش وزن طبیعی هموار می سازند. بنابراین مولتی ویتامینها به طور مستقیم چاق کننده نیستند، اما با بهبود متابولیسم، افزایش اشتها و تقویت جذب مواد مغذی مانند ویتامینهای گروه B، زینک و آهن، به بدن کمک میکنند تا انرژی بیشتری تولید کرده و از منابع غذایی بهرهوری بهتری داشته باشد.
بدین ترتیب با این رویکرد می توان اقدام به خرید مولتی ویتامین مینرال برای چاقی از مراکز معتبری نظیر داروخانه آنلاین داروکده کرد که علاوه بر ضمانت سلامت، اصالت و کیفیت کالا، با حضور یک تیم علمی متشکل از متخصصان داروسازی و کارشناسان ارشد تغذیه، پاسخگوی سوالات شما در هر مرحله از انتخاب تا خرید محصول خواهد بود.
لذا در این مقاله از مجله علمی داروکده بر آن شدیم که اطلاعات کاربردی را پیرامون بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن ارائه دهیم. پس امید داریم که نهایت استفاده را از مطالب فوق برده باشید و با ثبت نظرات در این قسمت، ما را از پیشنهادات گران قدر خود بهره مند سازید.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد