چه زمانی از شبانه روز را جهت تمرین انتخاب کنیم؟ با مطالعه این متن می توانید زمان مناسب برای ورزش کردن را انتخاب کنبد.
نویسنده: دکتر کوشا شهیدی
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
05 بهمن 1396
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
05 بهمن 1396
11K
بهترین زمان تمرینات ورزشی
"بهترین زمان برای تمرین، به طور کلی توسط علم تعیین نمی شود بلکه در واقع به شرایط زندگی و نیز به میزان مسئولیت شما بستگی دارد"
جهت بهترین نتیجه گیری، نیاز هست که فرد هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ روانی در بهترین شرایط خود قرار داشته باشد.
ریتم بیولوژیکی هر فردی می تواند نسبت به فرد دیگر متفاوت باشد. عاملی که می تواند فعالیت یک شخص را تحت تاثیر قرار دهد به هماهنگی میان زمان خواب و بیداری مربوط می شود. این هماهنگی، از ایجاد استرس و آسیب ناخواسته جلوگیری کرده و میزان عملکرد را افزایش می دهد. با این وجود تفاوت عمده در ریتم شبانه روزی افراد مربوط به زمان بیداری آنها می باشد.
چکاوک در برابر جغد
عده ای از افراد، صبح اول وقت بیدار می شوند و دارای انرژی بالایی می باشند. این افراد همان دسته ی چکاوک ها می باشند. گروه دیگر در دسته ی جغدها قرار دارند، دیرتر بیدار شده و چند ساعتی طول می کشد تا به حالت هشیاری کامل برسند. به طور کلی گروه چکاوک ها، صبح ها عملکرد بهتری داشته، حال آنکه بهترین زمان عملکرد جغدها، عصر ها می باشد. هر دو این گروه، اقلیت مردم را تشکیل می دهند حال آنکه 60 الی 70 % جمعیت، بین این دو گروه قرار می گیرند.
صبح:
1) تستسترون در اوج خود قرار دارد.
2) هشیاری، صبح دیروقت به اوج خود می رسد.
3) قدرت حافظه بهترین عملکرد را دارد.
4) دمای بدن پایین است.
بعد از ظهر:
1) آستانه تحمل درد در بالاترین سطح خود قرار دارد.
2) احتمال کاهش انرژی بعد از ظهر وجود دارد.
3) بعد از ظهر، آدرنالین و دمای بدن افزایش پیدا می کند.
4) بعد از ظهر، حداکثر زمان تعادل بین فعالیت فیزیکی و روانی برقرار است.
عصر:
1) هماهنگی، استقامت و دمای بدن در اوج خود قرار دارند.
2) فعالیت ریه ها، بهترین عملکرد را دارند
3) قدرت و انعطاف پذیری بدن در بهترین شرایط خود قرار دارد.
4) قدرت تمرکز افت پیدا می کند.
شب:
1) از ساعت 9 شب، بدن شروع به تولید ملاتونین اضافی کرده و آماده خواب می باشد.
2) فعالیت های بدنی، جهت آماده شدن برای خواب کاهش پیدا می کنند.
با توجه به اینکه تمامی موارد عنوان شده، در یک زمان مشخص روز در حد بالای خود قرار نمی گیرند، لذا مشخص کردن بهترین زمان تمرین، کاری مشکل بوده ولی با اطلاعات داده شده به نظر می رسد که، بعد از ظهر، بدن بیشترین آمادگی را هم از لحاظ روانی و هم جسمی داشته باشد.
بهترین زمان:
- صبح: بهترین پتانسیل جهت ساخت عضله را داراست، زیرا تستسترون در ساخت عضله و نیز بازسازی عضله بسیار حیاتی بوده، همچنین تمرکز ذهنی در اوج خود قرار داشته که هماهنگی بین عضله و مغز را فراهم می سازد.
- بعد از ظهر : بهترین زمان برای شکستن حالت تمرین از فرم عادی خود با روش های شوک دادن به عضلات، زیرا که آستانه تحمل درد بالا بوده و محدودیت های بدن می توانند کنار گذاشته شوند.
- عصر : بهترین زمان برای تمرین های سخت و سنگین می باشد. این زمان جهت فعالیت فیزیکی در حداکثر میزان خود قرار دارد.
علاوه بر دیدگاه های فیزیکی در مورد ریتم شبانه روزی که در بالا عنوان شد، نظرات دیگری نیز وجود دارد که یک شخص جهت انتخاب بهترین زمان تمرین می تواند مدنظر قرار دهد:
صبح : تمرین صبحگاهی
- تمرین می تواند سطح سروتونین را بالا ببرد. سروتونین پایین می تواند منجر به افسردگی شود. تمرین در صبح می تواند باعث افزایش بهبود وضعیت روحی شود. البته یادآور شود که این پروسه به مدت زمان طولانی نیاز دارد.
- در صورتی که بتوانید صبح ها به باشگاه بروید، معمولا تعداد مراجعه کنندگان صبح ها کمتر بوده و راحتتر می توانید از وسایل تمرین استفاده کنید.
بعد از ظهر:
- یک تعادل مناسب بین موارد صحبت شده در بخش صبح و عصر برقرار می باشد.
عصر:
- در صورتی که دیر وقت کار می کنید، می تواند زمان طبیعی بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد.
- بسیاری از افراد تمایل دارند این ساعت را انتخاب کنند چون کار و یا مدرسه به اتمام رسیده است. دسترسی به تمام دستگاه ها با توجه به تعداد افراد ممکن است مشکل تر باشد.
- میزان خستگی به خصوص بعد کار و مدرسه می تواند در فعالیت شخص تاثیرگذار باشد.
با توجه به تمامی اطلاعات بالا و بررسی اطلاعات ریتم شبانه روزی، تمرین کردن بعد از ظهر می تواند بهترین زمان باشد. در واقع تعادل ایجاد شده بین موارد مختلف، می تواند بسیار موثر باشد. برای افرادی که نمی توانند بعد از ظهر را انتخاب کنند، زمانی که راحت تر، آسوده تر و خلوت تر باشد انتخاب نمایند.
بیشتر بخوانید: چطور یک روز سالم و پر انرژی داشته باشیم .
آیا تغییر دادن زمان تمرین از صبح به ظهر و به شب و بالعکس می تواند موثر باشد؟
- اثرات مثبت: مهم ترین اثر مثبت متغیر بودن زمان تمرین، تاثیرگذاری از تمامی موارد در زمان های مختلف می باشد. همچنین از خطر عادت کردن بدن به یک رژیم عادی روزانه جلوگیری می کند.
- اثرا ت منفی: مهم ترین اثر منفی متغیر بودن زمان تمرین، مدت زمان زیادی جهت برنامه ریزی می باشد، این عامل می تواند باعث ایجاد استرس شدید در فرد شود.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد