فواید و عوارض قهوه

فواید و عوارض قهوه

قهوه نوشیدنی خوشمزه ای است که طرفداران زیادی دارد. در این مقاله درباره فواید و عوارض آن بخوانید.

مژده فصیح

نویسنده: مژده فصیح

تحریریه داروکده

آخرین به روزرسانی:

09 اردیبهشت 1394

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

darukade
darukade

09 اردیبهشت 1394

29K

eye icon

فواید و عوارض قهوه

یک فنجان قهوه صبح ممکن است بیشتر از یک قوطی نوشابه انرژی زا، انرژی شما را بالا ببرد. مطالعات فراوانی صورت گرفته تا مشخص شود این نوشیدنی سیاه رنگ چه خواصی برای سلامتی انسان دارد. از کمک به جلوگیری از ابتلاء به دیابت نوع دوم گرفته تا کم کردن ضرر و زیان بیماری ها و کم کردن خطر بیماری ها.

مصرف قهوه به قرن‌ها پیش برمی‌گردد. 
در قرن هفدهم میلادی در انگلستان قهوه خانه‌هایی بود که به آنها "دانشگاه پنی" می گفتند محلی برای رد و بدل کردن پنی بود به این صورت که هر کس یک پنی می‌داد، می‌توانست یک فنجان قهوه بخورد و این باعث ایجاد هیجان و ارتباط بیشتر بین مردم شده بود. امروزه، بیش از 400 بیلیون فنجان قهوه در سال مصرف می‌شود و قهوه یکی از متداول‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان شده است. 
و اما آن چیست که قهوه را خاص و متمایز کرده است؟ مواردی که می خوانید نتیجه تحقیقات بخش مخصوص مطالعات "خواص مواد محبوب" مرکز تحقیقاتی MNT است. 

محاسبه کالری 
به طور معمول قهوه سیاه (قهوه بدون شیر و شکر) کالری بسیار پائینی دارد. یک فنجان قهوه سیاه فقط حدود 2 کالری دارد. حالا، اگر شما شیر و شکر به آن اضافه کنید، میزان کالری آن اضافه می‌شود. 
آنتی اکسیدان‌ها بنا به مطالعات صورت گرفته در دانشگاه اسکرانتون آمریکا، قهوه یکی از اولین منابع آنتی اکسیدان است. "جو وینسون" سرپرست گروه تحقیق می‌گوید: آمریکایی‌ها بیشترین آنتی اکسیدان خود را از طریق قهوه بدست می‌آورند. هیچ ماده دیگری مانند آن نیست. نویسندگان این تحقیقات تائید می‌کنند مصرف صحیح و به اندازه آن "یک یا دو فنجان در روز" خواص و فواید خود را نشان خواهد ‌داد. با کافئین یا بدون کافئین آن هر دو آنتی اکسیدان هستند. 

فواید قهوه در سلامتی انسان
خواص نوشیدن قهوه شامل این موارد است: جلوگیری از ابتلاء به دیابت نوع دوم، بیماری پارکینسون، بیماری های کبد، سرطان کبد و ارتقاء سلامت قلب و عروق. 

امکان مقابله قهوه با دیابت نوع دوم
این امکان وجود دارد که قهوه از ابتلاء به دیابت نوع دوم جلوگیری کند. تحقیقات در ULCA تشخیص داده که قهوه تعداد پلاسماهای موجود در هورمون های جنسی را زیاد می کند. "SHBG "Sex hormone binding globulin اعمال حیاتی هورمون های جنسی را کنترل می‌کند. "تستسترون و استروژن" که نقش مهمی در ابتلاء به دیابت نوع دوم بازی می‌کند. افزایش مصرف قهوه ممکن است ریسک یا احتمال ابتلاء به بیماری دیابت نوع دوم را کاهش دهد. مدرسه سلامت عمومی هاروارد (The Harvard School of Public Health (HSPH از سه تحقیق و مطالعه انجام شده اطلاعاتی به دست آورده. در این تحقیقات که مربوط به عادات غذایی است شرکت کنندگان هر چهار سال یکبار با پرسشنامه‌هایی ارزیابی می‌شوند و برای شرکت کنندگانی که دیابت نوع دوم دارند پرسشنامه اضافی هم داده می‌شود. در کل 7،269 شرکت کننده دیابت نوع دوم داشتند. در این تحقیقات نشان داده شده که افرادی که مقدار جذب یا مصرف قهوه آنها بیش از یک فنجان قهوه در روز بود (به طور میانگین حدود 1،69 فنجان در روز)، در چهار سال بعدی امکان ابتلاء به دیابت نوع دوم آنها در مقایسه با آنهایی که مصرف قهوه آنها بالاتر نرفته بود، 11 % پایین آمده بود.

امکان جلوگیری از ابتلاء به بیماری پارکینسون با مصرف قهوه 
تحقیقاتی در آمریکا نشان داده است که بین مصرف قهوه و احتمال ابتلاء به بیماری پارکینسون ارتباط وجود دارد. به علاوه، کافئین موجود در قهوه می‌تواند باعث کنترل حرکات غیرارادی در بیماری پارکینسون شود. این مطالعات در مرکز تحقیقات سلامتی دانشگاه McGill University Health Centre RI MUHC ,Mc Gill صورت گرفته و در مجله عصب شناسی منتشر شده است. 

قهوه احتمال ابتلاء به سرطان کبد را کاهش می‌دهد 
محققان ایتالیایی دریافتند که مصرف قهوه احتمال مبتلا شدن به سرطان کبد را تا 40% پایین می‌آورد. بعلاوه، بعضی ازنتایج این تحقیقات توصیه می‌کند که نوشیدن سه فنجان قهوه در روز این میزان را تا 50% افزایش می‌دهد. سرپرست تیم تحقیق “دکتر کارلو لا وچیا” از انستیتو Milans Istituto di Ricerche Farmacologiche Mario Negri در میلان، می‌گوید: تحقیقات ما تائید می‌کند که قهوه برای سلامتی و بخصوص سلامتی کبد بسیار مفید است. 

قهوه احتمال جلوگیری از ابتلاء به بیماری های کبدی را کاهش می‌دهد.
مقدار متعادل مصرف قهوه در روز خطر ابتلاء به بیماری نادر کبدی (PSC) که در آن صفرا در مجرای کبد تصلب پیدا می‌کند را کاهش می‌دهد. بعلاوه، مصرف قهوه می‌تواند احتمال سیروز کبدی را در کسانی که الکل مصرف می‌کنند تا 22 % کاهش دهد. مطالعات انجام شده در برنامه های مرکز پزشکی دائمی “کایسر” در کالیفرنیای آمریکا نویسندگان در مطالعات خود این گونه عنوان می‌کنند، “این فرضیه که ترکیبات موجود در قهوه از بروز سیروز خصوصا سیروز ناشی از مصرف الکل جلوگیری می‌کند اثبات گردید” . پژوهش های منتشر شده در مجله “هپاتولوژی” در آپریل 2014 توصیه می‌کند که برای جلوگیری از مرگ ناشی از امراض کبدی و سیروز، قهوه بنوشید. در این مطالعات پیشنهاد می‌شود که با مصرف روزانه 2 یا بیشتر از 2 فنجان قهوه می‌توانید خطر مرگ ناشی از سیروز کبدی را تا 66% کاهش دهید. مطالعه در مجله هپاتولوژی نشان می دهد که مصرف قهوه میزان آنزیم های کبدی را پائین می‌آورد. اشاره می‌شود که فواید آن ربطی به کافئین موجود در قهوه ندارد.

بیشتر بخوانید: 14 ماده غذایی مفید و مضر برای کبد را بشناسید

قهوه ممکن است برای سلامتی قلب مفید باشد 
تحقیقات مرکز پزشکی کلیسایی در اسرائیل (BIDMC) و سلامت عمومی هاروارد نتیجه گرفته‌اند که نوشیدن قهوه به مقدار متعادل از حمله قلبی جلوگیری می‌کند. آنها میزان “مصرف به اندازه و متعادل” را اینگونه تعریف می‌کنند: 2 فنجان اروپائی (مساوی با 2 تا از فنجان‌های 8 اونسی که در آمریکا سرو می‌شود). کسانی که 4 فنجان اروپائی قهوه در روز مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که این کار را انجام نمی‌دهند احتمال خطر حمله قلبی را تا 11% کاهش می‌دهند. ناشران نگران این مطلب هستند که مردم متوجه شوند توضیحاتی که در مورد فواید و خواص احتمالی قهوه منتشر می‌کنند، بستگی به میزان مصرف و نوشیدن قهوه دارد درست مانند میزان مصرف “به اندازه” در تمامی مواد اطراف ما. 

آخرین دستاوردهای خبر رسانی MNT در مورد خواص قهوه 
قهوه خطر سکته قلبی را کاهش می‌دهد. تحقیقی در مورد میزان مصرف قهوه در 83،269 نفر ژاپنی بزرگسال از سن 45 تا 74 سال، نشان می‌دهد افرادی که روزانه قهوه مصرف می‌کنند 20 درصد نسبت به کسانی که قهوه مصرف نمی‌کنند کمتر خطر سکته قلبی تهدیدشان می‌کند.
مصرف قهوه و میزان جذب بالای آن از ابتلاء به سرطان پروستات جلوگیری می‌کند. طبق مطالعات منتشر شده توسط مجله “دلایل و کنترل سرطان”، افرادی که روزانه 4 فنجان قهوه مصرف می‌کنند %59 خطر ابتلاء به سرطان پروستات در آنها کمتر از کسانی است که فقط روزانه 1 فنجان قهوه مصرف می‌کنند. قهوه می‌تواند از بینائی ما محافظت کند. تحقیقات منتشره در مجله “فرهنگ خوراکیهای علمی” دریافته است که نوشیدن قهوه از کم شدن بینایی و یا حتی کوری جلوگیری می‌کند. وزوز گوش در زنانی که قهوه مصرف می‌کنند، کمتر است. یک مطالعه جدید در “مجله دارویی آمریکائی ها” عنوان می‌کند که زنانی که مصرف کافئین آنها بیشتر است وزوز گوش در آنها کمتر دیده می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که میزان جذب بالای قهوه سبب کمتر شدن خطر ابتلاء به سرطان رحم می‌شود. سرطان رحم یکی از شایعترین سرطان ها در بین زنان آمریکائی است و از حدودا” هر 37 زن یک نفر درگیر این بیماری است. اما در مطالعات جدید، پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که نوشیدن روزانه 3 یا 4 فنجان قهوه در روز می‌تواند میزان ابتلاء به سرطان را کاهش دهد. نوشیدن 5 فنجان قهوه یا بیشتر ممکن است به جلوگیری از تصلب شرائین کمک کند. در تحقیق جدیدی عنوان می‌شود نوشیدن روزانه 3 تا 5 فنجان قهوه در روز ریسک لخته شدن و یا سکته قلبی را کاهش خواهد داد.

عوارض مصرف قهوه
نوشیدن بیش از اندازه قهوه ممکن است عوارض و تاثیرات نامطلوبی برای بدن انسان داشته باشد. طبق مطالعاتی توسط پژوهشگران اوکلاهاما، کافئین ممکن است باعث ایجاد استرس در اشخاص عادی شود. مخصوصا ”افرادی که آسیب پذیرتر و یا حساس‌ترند، و یا کسانی که اختلالات عصبی دارند. به علاوه متعاقب خود درمانی‌ها معمولا” افراد افسرده قهوه را تسکینی در رابط با مشکل شان می‌دانند و فکر می‌کنند کافئین موجود در آن می‌تواند در رفع مشکل آنها تاثیرگذار باشد. خانم هایی که تصمیم به باردار شدن دارند باید در مصرف قهوه محتاط باشند. تحقیقات در دانشگاه مدرسه دارویی نوادا در مجله انگلیسی داروشناسی اطلاع می‌دهد که: مصرف مداوم قهوه شانس باردار شدن در زنان را کاهش می‌دهد. “اخبار داروئی روز” در مورد تاثیرات مثبت و منفی نوشیدن قهوه در ژولای 2012 اعلام کرد که “سود مصرف قهوه بیش از ضرر آن است”. آخرین عوارض قهوه که در اخبار MNT منتشر شده این است که مصرف کافئین در ساعات پایانی بعدازظهر یا روز در خواب تاثیراتی دارد. مصرف کافئین در اواخر بعدازظهر و یا شب ممکن است باعث بروز اختلالاتی در خواب شود و خواب شخص را دچار بهم ریختگی کند.

advertisment1
advertisment1
advertisment2
advertisment1
advertisment2
advertisment3
advertisment4

پرسش و پاسخ

ثبت دیدگاه


پیام به صورت خصوصی ثبت گردد

مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری می‌رساند.

darukade logo

استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد

طراحی و توسعه توسط گروه نرم افزاری داروکده ( 1403 - 1388 )