کبد چرب، قاتل خاموش جوامع امروزی

کبد چرب، قاتل خاموش جوامع امروزی

در سال‌های اخیر به دلیل سبک زندگی صنعتی و مصرف بالای فست فود‌ها، بیماری کبد چرب بسیار رایج شده است. در این مقاله درباره این بیماری بخوانید.

دکتر محدثه شوقی

نویسنده: دکتر محدثه شوقی

تحریریه داروکده

آخرین به روزرسانی:

28 آذر 1393

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

darukade
darukade
darukade

28 آذر 1393

45K

eye icon

کبد چرب، قاتل خاموش جوامع امروزی

انسان موجودی است که با توجه به ماهیت و طبیعتی که دارد نیازمند فعالیت های فیزیکی و رفتارهای تغذیه ای مناسب می باشد و باید از مصرف مواد غذایی مضر پرهیز کند، افزایش مصرف غذاهای چرب و آماده و سرشار از کالری و عدم فعالیت مناسب با گسترش زندگی ماشینی، بیماری ‌های مختلفی به همراه آورده است. درگیری کبدی، از جمله مضرات مصرف مواد غذایی نامناسب می ‌باشد. در سال‌های اخیر به دلیل سبک زندگی صنعتی و مصرف بالای فست فود‌ها، بیماری کبد چرب بسیار زیاد رایج شده است و تقریبا از هر 3 تا 4 نفر یک فرد مبتلا به کبد چرب است که از این افراد 15 % در یک دوره 10 ساله ممکن است کبد خود را از دست بدهند.
کبد چرب از بیماری ‌های است که بدون اینکه علایمی داشته باشد به صورت خزنده پیشرفت می‌ کند و در جوامع شهری با سبک زندگی صنعتی، سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد. از این رو کبد چرب در واقع قاتل خاموش جوامع امروزی است.

شایع ترین علت چربی کبد
کبد چرب در مراحل ابتدایی به بدن آسیب نمی رساند اما تراکم بیش از حد بافت های چربی، می تواند باعث التهاب و زخم شود که آسیب شدیدی به کبد وارد می کند. به نقل از سایت هلث لین: "کبد چرب زمانی به وجود می آید که چربی و کالری بیشتر از آن چه کبد قادر به سوخت و ساز آن است، مصرف شود." شایع ترین علت ایجاد بیماری کبد چرب، چاقی مفرط است. احتمال بروز این مشکل در افراد چاق تا 75% افزایش پیدا می کند. اگرچه برنامه غذایی چرب و افزایش وزن، علت اصلی بروز این مشکل است اما دیابت و بالا بودن میزان چربی در خون نیز احتمال بروز این بیماری را افزایش می دهد.
چنانچه عامل اصلی بوجود آورنده این بیماری مصرف الکل باشد به آن بیماری کبد چرب الکلی گویند و در صورتی که بدون مصرف الکل بوجود آمده باشد به آن بیماری کبد چرب غیر الکلی می گویند.

علایم بیماری کبد چرب
خستگی مفرط- چاقی مفرط- رنگ ادرار- معده درد- تغییر در پوست- ژنتیک- یرقان*
*یرقان از علایم شایع بیماری کبدی است. یرقان زمانی رخ می دهد که جریان صفرا از کبد مسدود می شود و در نتیجه فرد دچار برآمدگی کوچک زردرنگ و خارش داری در اطراف پلک چشم و سطح پوست می شود.
- بدون علایم
بیماری کبد چرب در اغلب موارد بدون نشانه است و از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می شود. به ویژه در مرحله اولیه که هیچ علایمی از خود نشان نمی دهد. طی سال ها بدون بروز هیچ گونه علامت یا مشکلی در حالی که چربی تراکم پیدا می کند، کبد ملتهب می شود و زخم روی سطح عضو شکل می گیرد. در نهایت در صورت درمان نشدن بیماری کبد چرب باعث از کارافتادگی کبد می شود.

بیشتر بخوانید: کبد چرب و راه های مقابله با آن

راه درمان و پیشگیری
- درمان در طب نوین: در طب نوین درمان اختصاصی برای کبد چرب وجود ندارد، ولی شما با کنترل بیماری های زمینه ای از قبیل کاهش وزن، چربی های خون، دیابت و یا قطع نمودن داروهای مسبب (قطعا با نظر پزشک معالج نه بطورخودسرانه) می توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری نمایید.
- درمان و پیشگیری در طب سنتی: در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان و عصاره گیری از آن ها می توان ترکیباتی بدست آورد که به وسیله آن ها به راحتی و با موفقیت کامل کبد چرب درمان می شود.
- ورزش بهترین راه مبارزه با بیماری کبد چرب: هیچ کدام از داروها به اندازه فعالیت های ورزشی مفید نمی باشند و باید از مصرف نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و ... پرهیز شود. فعالیت های فیزیکی و ورزشی به مدت 300 دقیقه در هفته که ساده ترین آن راه رفتن سریع است در کنار سبک زندگی سالم و رژیم غذایی مناسب، موثرترین راه برای درمان کبد چرب می باشد. همچنین از لحاظ علمی اثبات شده است که مصرف 2 لیوان قهوه و یا نسکافه در طول روز برای کبد چرب بسیار مفید خواهد بود البته افرادی که به طور زمینه ای دچار رفلاکس معده و یا بیماری های قلبی عروقی می باشند از مصرف قهوه باید پرهیز کنند.

advertisment1
advertisment1
advertisment2
advertisment1
advertisment2
advertisment3
advertisment4

پرسش و پاسخ

ثبت دیدگاه


پیام به صورت خصوصی ثبت گردد

مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری می‌رساند.

darukade logo

استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد

طراحی و توسعه توسط گروه نرم افزاری داروکده ( 1403 - 1388 )