یکی از راه هایی که بدن می تواند مواد سمی را دفع کند، کبد می باشد. پس بحث پاکسازی کبد در اینجا مطرح می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را بخوانید.
نویسنده: دکتر کوشا شهیدی
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
24 اردیبهشت 1397
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
24 اردیبهشت 1397
22K
راه های سم زدایی کبد و آشنایی با مکمل ها
سلامتی هر شخصی به توانایی بدن در تصفیه کردن و جدا کردن مواد سمی بستگی دارد. قرار گرفتن در معرض مواد سمی محیطی، استفاده از محصولات پوستی و نیز مصرف غذاهای فرآوری شده، نیاز مبرم به سم زدایی (Detoxification) را ایجاد کرده است. لذا بحث پاکسازی کبد در اینجا مطرح می شود.
یکی از راه هایی که بدن می تواند مواد سمی را دفع کند، کبد می باشد. در واقع، یکی از سخت کوش ترین اندام های بدن که بدون وقفه تصفیه خون، تولید صفرا جهت هضم چربی و ذخیره ویتامین های ضروری؛ مواد معدنی و آهن را انجام می دهد، می باشد. زمانی که فعالیت کبد دچار اختلال شود، امکان هضم غذا به خصوص چربی ها با مشکل مواجه خواهد شد.
پودر کره بادام زمینی PB2:
پودر کره بادام زمینی PB2، از طریق جدا کردن روغن از بادام های حرارت داده شده و سپس آسیاب کردن بادام ها به فرم پودر بدست می آید. نتیجه آن یک محصول پودری از بادام زمینی با 85% کالری کمتر از حالت عادی بوده که به فرم پودر یا با اختلاط با آب به فرم خمیر، قابل استفاده می باشد. 2 قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی نرمال، 190 کالری، حال آنکه دو قاشق غذاخوری PB2 فقط 45 کالری فراهم می سازد. PB2 یک منبع خوبی از فیبر و پروتئین می باشد. فرم پودری آن می تواند برای افرادی که به دنبال راه هایی جهت برخی از فعالیت های ضروری کبد شامل:
- پردازش مواد قندی جذب شده توسط روده ها جهت جذب بهتر آنها
- تنظیم سطح پروتئین، چربی و قند خون
- تخریب گلوبول های قرمز قدیمی
- تولید مواد شیمیایی ضروری جهت کمک به انعقاد خون
- متابولیزه کردن الکل و داروها
- تولید پروتئین و کلسترول ضروری
- خارج کردن مواد سمی از جریان خون شامل بیلی روبین، آمونیاک و ...
- ذخیره مواد معدنی، آهن و ویتامین Aکالری دریافتی خود می باشد، موثر واقع شود.
برای مشاهده پودر کره بادام زمینی PB2 اینجا کلیک کنید.
برای این که کبد بتواند از بدن محافظت کند نیاز است که بصورت بهینه فعالیت کند. زمانی که صحبت از بیماری کبد می شود، ذهن اکثریت به سمت سیروز کبدی ناشی از مصرف بی رویه الکل خطور می کند. سیروز کبدی (Cirrhosis) می تواند سلامتی را تحت تاثیر قرار دهد البته یادآور شود که الکل تنها عامل آن نمی باشد. در واقع فاکتور های متعددی وجود دارد که می تواند منجر به آسیب کبدی شود. شامل:
- مصرف خام سخت پوستان دریایی
- مصرف بی رویه برخی داروها به مانند مصرف طولانی مدت استامینوفن
- سوءتغذیه مزمن
- مصرف قارچ های سمی
- در معرض مواد شیمیایی قرار گرفن
سیروز کبدی زمانی اتفاق می افتد که بافت آسیب دیده جایگزین سلول های سالم در کبد می شود. همان طور که بافت آسیب دیده رشد می کند، کبد به مرور زمان مختل می شود.
برخی فاکتورهایی که می تواند سبب آسیب کبدی شود شامل:
سطح پایین پتاسیم- مصرف بالای الکل- تزریق وریدی دارو- انتقال خون- روابط جنسی نا مطمئن- چاقی- خالکوبی- بالا بودن سطح تری گلیسیرید در خون- عفونت های وریدی- بیماری های خود ایمنی
برخی از علایمی که نشان می دهد که کبد فعالیت صحیح انجام نمی دهد.
نفخ- رفلاکس اسید معده و سوزش سر دل- یبوست- زردی- عدم توانایی کاهش وزن- فشار خون بالا- اضطراب و افسردگی- رنگ ادرار تیره- خستگی مزمن- تعریق بیش از حد- کم اشتهایی
5 روش که می تواند در سم زدایی کبد و سلامتی آن موثر باشد:
1) مواد سمی را از رژیم غذایی خود خارج کنید
2) آب سبزیجات خام مصرف کنید
3) از مواد غذایی با پتاسیم بالا استفاده کنید.
4) از مکمل های حاوی خار مریم ، زردچوبه و قاصدک استفاده کنید.
5) جگر گوساله یا مرغ میل نمایید.
1) در صورتی که بیش از حد از غذاهای فراوری شده استفاده می کنید، سلامت کبد خود را در خطر قرار می دهید، روغن های هیدروژنه، قند تصفیه شده و غذاهای یخ زده کلا سمی می باشند.
(A) روغن های هیدروژنه (چربی های ترانس) دارای سطوح بالایی از چربی های اشباع می باشند. ساختار شیمیایی روغن جهت بالا بردن نیمه عمر آن تغییر داده شده است. مصرف چربی های ترانس، ریسک آسیب قلبی را تا 25% افزایش می دهد. نیتریت و نیترات های اضافه شده در غذاهای یخ زده نیز، می تواند سلامت را تحت تاثیر قرار دارد. این مواد شیمیایی جهت محافظت غذاها از رشد باکتری، بالا بردن مدت زمان نگهداری و نیز حفظ رنگ غذا مورد استفاده قرار می گیرند.
2) سبزیجات شامل: کلم، گل کلم، کلم بروکسل، می توانند برای سم زدایی کبد موثر باشند، از آنجا که ترکیب این سبزیجات چندان خوشایند به نطر نمی رسند، می توانید هویج، خیار، چغندر را نیز اضافه کنید.
3) میزان نیاز روزانه بدن به پتاسیم 4.7 گرم می باشد. غذاهای حاوی پتاسیم بالا می توانند در کاهش فشار خون سیستولیک، کاهش کلسترول سم زدایی کبد نیز موثر باشند.
- سیب زمینی شیرین: فقط 131 کالری دارد که منبعی از ویتامین های B6 ،C و D، منیزیم و آهن می باشد. با دارا بودن قند طبیعی، قند به آرامی، بدون ایجاد اختلال در قند خون از طریق کبد وارد جریان خون می شود.
- سس گوجه فرنگی: میزان پتاسیم در فرم سس گوجه فرنگی بیشتر از خود گوجه فرنگی می باشد. 1 لیوان سس گوجه فرنگی حاوی 1065 میلی گرم پتاسیم می باشد حال آنکه یک گوجه فرنگی درسته حاوی 400 میلی گرم است.
- چغندر و اسفناج: غنی از پتاسیم، چغندر حاوی 1300 میلی گرم پتاسیم در هر لیوان (پیمانه) می باشد. چغندر به طور طبیعی کیسه صفرا تمیز کرده و جریان صفرا را تقویت می کند. اسفناج نیز در هر لیوان (پیمانه) 840 میلی گرم پتاسیم دارد.
- لوبیا (لوبیا سفید و لوبیا چینی): لوبیا سفید لوبیا چیتی حاوی پروتئین، فیبر و پتاسیم بالا می باشند.
- موز: موز حاوی 470 میلی گرم پتاسیم در یک پیمانه می باشد. موز در هضم غذا، در آزاد کردن مواد سمی و فلزات سنگین جهت سم زدایی کبد موثر است.
4) خار مریم (Milk Thistle) را به عنوان سردسته گیاهان سم زدا می شناسند. خارمریم، در حذف فلزات سنگین، آلاینده های محیطی و الکل در کبد موثر است. به علاوه در کاهش اثرات منفی شیمی درمانی و رادیوتراپی بر روی کبد نقش دارد. ماده موثره (سلیمارین) در افزایش قدرت دیواره های سلولی کبد موثر است.
الف) زردچوبه (Turmeric): درد مفصل را کاهش می دهد، یک ضد افسردگی موثر است و به هضم غذا کمک می کند، قند خون را متعادل نگه داشته و سلامتی بافت کبد را تامین می کند .
ب) ریشه قاصدک (Dandelion): بسیاری از مردم، تنفر خاصی نسبت به قاصدک دارند، زیرا که در بهار کل حیاط خانه را در بر می گیرد. البته ریشه گل آن منبع غنی از ویتامین ها و املاح می باشد. ریشه قاصدک دارای یک اثر طبیعی دیورتیکی است که به کبد اجازه می دهد با سرعت بیشتری مواد سمی را از خود دور کند. همچنین در افزایش توان سیستم ایمنی، متعادل نگه داشتن سطح قند خون، دفع سوزش سر دل نیز موثر می باشد.
برای مشاهده محصولات بر روی نام آنها کلیک کنید.
Livercare
Liveria
Healthy Liver
Nutri Liver Support
Liverfeed New
Livax Rx
Liv 52 DS
Sim Liver 240
Liver Pak 140
LiverAid Capsules
Liverofit
Liver Guard
Liversil 240
Livershield
Booster Liver
5) جگر: مصرف جگر گوساله و جگر مرغ، حاوی ویتامین ها A و B، فولیک اسید، کولین آهن، مس کروم و CoQ10 می باشد. جگر یکی از غنی ترین منابع غذایی می باشد.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد