بهترین کرم برای درمان پسوریازیس

بهترین کرم برای درمان پسوریازیس

در این مقاله از مجله علمی داروکده، به بررسی برخی از بهترین کرم‌های موجود برای درمان پسوریازیس، با تمرکز بر روی ترکیبات، اثربخشی و تجربیات بیماران می‌پردازیم.

دکتر افروز محمدقلی بیکی

نویسنده: دکتر افروز محمدقلی بیکی

تحریریه داروکده

آخرین به روزرسانی:

21 آبان 1403

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

darukade
darukade
darukade

21 آبان 1403

9K

eye icon

بهترین کرم برای درمان پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است که به دلیل رشد سریع سلول‌های پوستی، منجر به ایجاد ضایعات ضخیم و پوسته‌پوسته‌ای می‌گردد. ضایعات پسوریازیس ممکن است قرمز، خارش‌دار و یا دردناک باشند؛ بنابراین پیداکردن کرم مناسب برای بهبود ضایعات پسوریازیس و تسکین علائم آزاردهنده آن، می‌تواند کیفیت زندگی افراد مبتلا را به طور قابل‌توجهی بهبود بخشد. در این مقاله از مجله داروکده، به بررسی برخی از بهترین کرم‌های موجود برای درمان پسوریازیس، با تمرکز بر روی ترکیبات، اثربخشی و تجربیات بیماران می‌پردازیم.

 

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • پسوریازیس چیست؟
  • علت پسوریازیس چیست؟
  • کرم برای درمان پسوریازیس
  • انواع کرم برای درمان پسوریازیس
  • بهترین کرم برای درمان پسوریازیس

مدت‌ زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه

 

پسوریازیس چیست؟

پسوریازیس یک بیماری پوستی تقریباً شایع است که باعث ایجاد ضایعات پوستی خشک، پوسته‌پوسته و فلسی می‌شود. پسوریازیس در هر جایی از بدن می‌توانند ایجاد شوند ولی معمولاً روی آرنج‌ها، زانوها، پوست سر و کمر ظاهر می‌شوند. شدت پسوریازیس در افراد مختلف متفاوت است. برخی از بیماران فقط چند ضایعه کوچک با علائم جزئی دارند. درحالی‌که در برخی دیگر ضایعات عمیق، دردناک و خارش‌دار بوده و می‌تواند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی آنها داشته باشد.

 

علت پسوریازیس چیست؟

بیماری پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن سلول‌های پوست سالم را بیگانه تلقی کرده و با افزایش تکثیر سلول‌های پوستی موجب بروز ضایعات پوسته‌مانند می‌گردد.

در حالت طبیعی، سلول‌های پوستی به طور معمول هر 3 تا 4 هفته یکبار ساخته و جایگزین می‌شوند، اما در افراد مبتلا به پسوریازیس، به دلیل پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی، این فرآیند تنها حدود 3 تا 7 روز طول می‌کشد. این افزایش سرعت در ساخت و جایگزینی سلول‌های پوستی باعث ضخیم شدگی پوست و ایجاد ضایعات پسوریازیس می‌گردد.

 

 

کرم برای درمان پسوریازیس

برای درمان پسوریازیس خفیف تا متوسط از کرم‌های موضعی یا پماد پسوریازیس استفاده می‌شود. برای موارد شدیدتر، ممکن است استفاده از داروهای خوراکی یا تزریقی، نوردرمانی و درمان‌های ترکیبی در کنار کرم پسوریازیس ضروری باشد. محصولات موضعی که هم بدون نسخه و هم با نسخه پزشک در دسترس هستند، می‌توانند به تسکین علائم پسوریازیس مانند خشکی و خارش پوست کمک کنند. 

کرم‌های پسوریازیس به طور معمول از طریق کمک به هیدراته نگه‌داشتن پوست، کاهش التهاب و کاهش سرعت تولید سلول‌های پوست می‌توانند به تسکین علائم خارش و درد کمک کنند و از سرعت پیشرفت بیماری بکاهند. در ادامه انواع کرم پسوریازیس و ترکیبات اصلی موجود در کرم یا پماد پسوریازیس را معرفی خواهیم کرد.

 

انواع کرم‌ برای درمان پسوریازیس

  • کرم‌های مرطوب‌کننده و نرم‌کننده برای پسوریازیس

یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ سلامت پوست و تسکین علائم پسوریازیس، مرطوب نگاه‌داشتن پوست و درمان خشکی پوست است. کرم‌های مرطوب‌کننده با آبرسانی به پوست و محبوس نمودن رطوبت در پوست، از خشکی بیش از حد پوست جلوگیری نموده و از سد پوستی محافظت می‌کنند. نرم‌کننده‌ها نیز ترکیباتی هستند که به کرم‌های مرطوب‌کننده اضافه شده و باعث ایجاد نرمی و لطافت در پوست می‌گردند. کرم‌های مرطوب‌کننده علاوه بر درمان خشکی پوست، خارش ناشی از خشکی را نیز تسکین می‌دهند و استفاده منظم از آن‌ها می‌تواند به جلوگیری از عود علائم پسوریازیس کمک کند و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد. مرطوب‌کننده‌ها انواع بسیار متنوعی دارند و می‌توان آن‌ها را بدون نسخه پزشک تهیه کرد و روزانه چند بار بر ضایعات پسوریازیس استفاده نمود.

اوره، لانولین و انواع روغن‌های طبیعی از اصلی‌ترین ترکیبات مورداستفاده در کرم‌های مرطوب‌کننده برای پسوریازیس هستند.

 

 

  • کرم‌ اسید سالیسیلیک برای پسوریازیس

اسید سالیسیلیک یک ترکیب لایه‌بردار است که برای حذف پوسته‌ها و کاهش ضخامت ضایعات پسوریازیس استفاده می‌شود. اسیدسالیسیلیک معمولاً به همراه سایر ترکیبات استفاده می‌شود و به دلیل خاصیت لایه‌برداری که دارد به جذب بهتر سایر ترکیبات موضعی هم کمک می‌کند. به دلیل اینکه مصرف بیش از حد سالیسیلیک اسید می‌تواند پوست را تحریک کند و باعث خشکی، قرمزی و خارش پوست شود، توصیه می‌شود که محصولات حاوی این ماده طبق دستورالعمل شرکت سازنده یا زیر نظر پزشک استفاده گردد.

 

  • استروئیدهای موضعی برای پسوریازیس

کرم‌های کورتیکواستروئیدی از درمان‌های موضعی رایج برای موارد خفیف تا متوسط پسوریازیس هستند. کورتیکواستروئیدها از طریق کاهش التهاب، سرعت تولید سلول‌های پوستی را کند نموده و درد و خارش را تسکین می‌دهند. این کرم‌ها به دلیل اثربخشی قابل‌توجهی که دارند، بسیار موردتوجه قرار گرفته‌اند.

کرم‌های کورتیکواستروئیدی دارای انواع مختلف با قدرت اثربخشی متفاوت هستند. کورتیکواستروئیدهای با قدرت پایین‌تر مانند هیدروکورتیزون معمولاٌ برای استفاده در موارد خفیف و در نواحی حساس‌تر پوست، مانند صورت و چین‌های پوستی کاربرد دارند و بدون نسخه قابل‌تهیه هستند.

کورتیکواستروئیدهای قوی‌تر معمولاً برای موارد شدیدتر یا به‌خصوص در نواحی از بدن که درمان آن‌ها سخت‌تر است، مانند زانو و آرنج، توسط پزشک معالج تجویز می‌شوند. کورتیکواستروئیدهای قوی مانند تریامسینولون و کلوبتازول، معمولاً برای نواحی کوچک‌تر و برای مدت‌زمان محدود تجویز می‌شوند. زیرا استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها می‌تواند منجر به نازک شدن، کبودی یا تغییر رنگ پوست گردد؛ بنابراین این کرم‌ها باید تحت‌نظر پزشک استفاده شوند.

 

 

  • آنالوگ‌های ویتامین D برای پسوریازیس

کرم پسوریازیس آنالوگ ویتامین D از جمله کلسیتریول، کلسیپوتریول و تاکلسیتول معمولاً به همراه استروئیدها و یا به‌جای استروئیدهای موضعی برای درمان پسوریازیس خفیف تا متوسط استفاده می‌شوند. این کرم‌ها از طریق کاهش التهاب و کاهش سرعت تکثیر سلول‌های پوستی اثر می‌کنند و برای مصرف طولانی‌مدت از استروئیدها ایمن‌تر هستند؛ ولی بدون نسخه پزشک قابل‌تهیه نیستند.

 

  • رتینوئیدها برای پسوریازیس

رتینوئیدها ترکیبات پیش‌ساز ویتامین A هستند که به‌صورت موضعی و خوراکی برای درمان پسوریازیس کاربرد دارند. فرم موضعی رایج آن تازاروتن نام دارد که از طریق تنظیم بیان ژن‌های دخیل در تکثیر و تمایز سلولی، از رشد بیش از حد سلول‌های پوست جلوگیری نموده و به کاهش التهاب کمک می‌نماید.

تازاروتن برای کاهش پوسته‌ها، کاهش قرمزی و تورم و درمان پسوریازیس روی ناخن‌ها نیز استفاده می‌شود. رتینوئیدها در درمان پسوریازیس بسیار مؤثر هستند؛ ولی برخی از عوارض جانبی آن نظیر ایجاد قرمزی و تحریک پوست، افزایش حساسیت به آفتاب و خطر آفتاب‌سوختگی و آسیب به جنین در افراد باردار، مصرف آن توسط افراد خاصی را محدود نموده است.

 

  • مهارکننده‌های کلسی‌نورین برای پسوریازیس

مهارکننده‌های کلسینورین، مانند تاکرولیموس و پیمکرولیموس، از دیگر ترکیبات موضعی غیراستروئیدی برای پسوریازیس هستند که به‌عنوان جایگزینی برای استروئیدهای موضعی شناخته می‌شوند. این ترکیبات از طریق مهار و کاهش فعالیت سیستم ایمنی، التهاب را کاهش داده و علائم پسوریازیس را تسکین می‌دهند. در مواردی که کرم‌های استروئیدی مؤثر نباشند یا امکان استفاده از آن‌ها وجود نداشته باشد، از پماد پسوریازیس مهارکننده کلسینورین استفاده می‌شود. استفاده از این کرم‌ها بدون تجویز و صلاحدید پزشک مجاز نمی‌باشد.

 

  • کرم آنترالین برای پسوریازیس

آنترالین یک ترکیب مؤثر در درمان پسوریازیس است که با تأثیر بر روی سرعت تقسیم سلولی در لایه‌های خارجی پوست عمل می‌کند و با کند نمودن تقسیم بیش از حد سلول‌های پوست، التهاب و قرمزی نواحی آسیب‌دیده را تسکین می‌دهد. آنترالین عوارض جانبی جدی ندارد؛ ولی ممکن است باعث تحریک پوست و تغییر رنگ پوست در برخی افراد گردد.

 

  • کرم‌های حاوی زغال‌سنگ (تار) برای پسوریازیس

زغال‌سنگ تار از ترکیبات قدیمی شناخته شده برای درمان پسوریازیس است. قطران زغال‌سنگ یک ماده فعال است که قادر است رشد سلول‌های پوستی را کند کرده و پوسته‌پوسته شدن را کاهش دهد. تار می‌تواند علائمی همچون خارش، قرمزی، تورم و ضخامت را در ضایعات پسوریازیس بهبود بخشد و به‌صورت کرم، لوسیون و شامپو قابل‌تهیه است. باتوجه‌به اینکه تار می‌تواند پوست را تحریک کند، توصیه می‌شود قبل از استفاده از آن در قسمت‌های بزرگ‌تر بدن، مقدار کمی از آن را روی ناحیه کوچکی از پوست آزمایش کنید.

 

 

  • مهارکننده‌های فسفو دی استراز-4 برای پسوریازیس

سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) در سال 2022 داروی روفلومیلاست از مهار کننده‌های فسفودی‌استراز-4 را برای درمان پسوریازیس پلاکی تأیید کرد. این ترکیب مولکولی را که در تولید انرژی سلولی و فرآیند التهابی دخیل است مهار می‌کند و از این طریق به کاهش التهاب کمک می‌کند.

 

  • آگونیست‌های گیرنده هیدروکربنی آریل برای پسوریازیس

سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) در سال 2022 داروی تاپیناروف را نیز به عنوان یک کرم غیراستروئیدی برای درمان پسوریازیس پلاکی متوسط تا شدید برای افراد بزرگسال تأیید کرد. مکانیسم اثر دقیق این کرم پسوریازیس هنوز به طور دقیق شناسایی نشده است و پزشکان این دارو را برای زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند توصیه نمی‌کنند.

 

بهترین کرم‌ برای درمان پسوریازیس

انتخاب بهترین کرم برای درمان پسوریازیس به محل، نوع و شدت ضایعات پسوریازیس بستگی دارد. بهترین کرم برای پسوریازیس کرمی است که علاوه بر آبرسانی و حفظ رطوبت پوست بتواند التهاب ناشی از بیماری را کاهش دهد و علاوه بر کنترل درد و خارش در ضایعات، سرعت تکثیر سلولی و پیشرفت بیماری را کند نماید. در ادامه به معرفی چند مورد از کرم‌ها برای درمان پسوریازیس در ایران می‌پردازیم.

 

- کرم پسوس رام

کرم پسوس رام از شرکت مام دارو حاوی ترکیبات کاملاً طبیعی شامل عصاره‌های گیاهی و ویتامین‌ها است. ترکیبات این کرم شامل عصاره شیرین بیان، روغن کرچک، ویتامین‌ A، ویتامین  E و موم زنبورعسل است که خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارند. این ترکیبات به بهبود ظاهر ضایعات پوستی، کاهش التهاب و خارش کمک می‌کنند و همچنین در بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده نقش دارند. نتایج کارآزمایی‌های بالینی نشان می‌دهد که 92 درصد بیماران بعد از 6 ماه استفاده از پسوس رام، بهبودی قابل‌توجهی را تجربه کرده‌اند. طبق ادعای شرکت سازنده، این کرم عوارض جانبی خاصی ندارد و برای استفاده طولانی‌مدت مناسب است.

 

 

- کرم پسوریازیس سریتا

این محصول حاوی ویتامین D3، کورکومین، موم زنبورعسل و روغن‌های طبیعی مانند آرگان و کالاندولا است. این ترکیبات به تنظیم تکثیر سلول‌های پوستی، تسکین التهاب، کاهش خارش، قرمزی و خشکی پوست کمک کرده و رطوبت پوست را به مدت 24 ساعت حفظ می‌کنند. کرم پسوریازیس سریتا به طور خاص برای کنترل علائم و جلوگیری از عود مجدد بیمار طراحی شده است.

 

 

- کرم بهبود دهنده پسوریازیس اسکوویت

کرم بهبوددهنده پسوریازیس دارای با فرمولاسیون منحصربه‌فرد فاقد استروئید، سيليكون و اسانس و دارای یک کمپلکس کارآمد و مؤثر متشکل از سالیسیلیک اسید، اوره، سرامید وکلسترول به تسکین علائم مرتبط با پسوریازیس کمک می‌کند. این کرم از طریق تسكين سريع التهاب، خارش و قرمزی ضایعات را برطرف نموده و  از طریق کنترل تکثیر بیش از حد سلول‌های پوست، پوسته ریزی را مهار نموده و به رفع پلاک‌های پوستی کمک می‌کند. این کرم همچنین با رطوبت‌رسانی طولانی مدت و رفع خشکی پوست، علاوه بر تسکین علائم پسوریازیس از عود آن نیز جلوگیری می‌کند.

 

 

سخن پایانی

پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است که به دلیل رشد سریع سلول‌های پوستی، منجر به ایجاد ضایعات ضخیم و پوسته‌پوسته‌ای می‌شود. این ضایعات ممکن است خارش‌دار و دردناک باشند و کیفیت زندگی بیماران را تحت‌تأثیر قرار دهند. برای درمان این بیماری، استفاده از پماد پسوریازیس و کرم‌ پسوریازیس می‌تواند به تسکین علائم کمک کند.

کرم‌های مرطوب‌کننده، کورتیکواستروئیدها، آنالوگ‌های ویتامین D و ترکیبات لایه‌بردار مانند اسید سالیسیلیک از جمله گزینه‌های درمانی هستند. انتخاب بهترین کرم برای درمان پسوریازیس، به نیازهای فردی، شدت و محل ضایعات و ترجیحات شخصی در مورد ترکیبات بستگی دارد و مشاوره با پزشک متخصص برای تعیین مناسب‌ترین درمان ضروری است. استفاده مداوم از این محصولات می‌تواند به بهبود علائم کمک کند و از عود بیماری جلوگیری نماید. 

هدف از ارائه این مقاله در مجله داروخانه آنلاین داروکده، کمک به افزایش آگاهی در مورد پسوریازیس و روش‌های درمانی آن به‌منظور ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به پسوریازیس از طریق آموزش و اطلاع‌رسانی مؤثر است. 

advertisment1
advertisment1
advertisment2
advertisment1
advertisment2
advertisment3
advertisment4

پرسش و پاسخ

ثبت دیدگاه


پیام به صورت خصوصی ثبت گردد

منابع:

مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری می‌رساند.

darukade logo

استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد

طراحی و توسعه توسط گروه نرم افزاری داروکده ( 1403 - 1388 )