حمله قلبی سالانه جان بسیاری از افراد را می گیرد. برای شناخت علایم و راه های تشخیص حمله های قلبی این مقاله را مطالعه کنید.
نویسنده: افسانه ضیایی
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
21 شهریور 1396
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
21 شهریور 1396
6K
حملات قلبی علل، علائم، پیشگیری و درمان
وقتی به هر دلیلی خون نتواند به سلول های بخشی از ماهیچه های قلب برسد اکسیژن کافی به آن بخش نمی رسد. بدون اکسیژن سلول های ماهیچه های قلب صدمه دیده و یا از بین می روند. نکته بسیار مهم این است که باید سریعا درمان های لازم انجام شود تا جریان خون به ماهیچه های قلب باز گردد.
علت حمله قلبی چیست؟
در طول زمان کلسترول و پلاک می توانند به دیواره داخلی عروق تغذیه کننده ماهیچه های قلب چسبیده و در آنجا تجمع پیدا کنند. این اتفاق باعث می شود که خون به راحتی و آزادانه نتواند در عروق جریان پیدا کند. اغلب حملات قلبی هنگامی رخ می دهند که این پلاک ها از دیواره داخلی عروق جدا شده و در طول رگ جریان پیدا می کنند وقتی به عروق باریک تر می رسند آنجا متوقف شده و باعث انسداد عروق می شوند. بنابراین خون و در نتیجه اکسیژن به سلول های قلبی نرسیده و این سلول ها آسیب دیده و یا از بین می روند.
علائم حمله قلبی کدامند؟
مهمترین علائم حمله قلبی عبارتند از درد، احساس فشار و ناراحتی در قفسه سینه.
سایر علائم حمله قلبی شامل: تنفس کوتاه، تعریق، احساس غش، احساس ناراحتی معده و مشکلات گوارشی می باشند. به علاوه درد ممکن است در گردن، فک پایین و یا شانه های بیمار نیز احساس شود. علائم در زنان و مردان متفاوت است. مردها اغلب هنگام حمله قلبی دچار درد موقع حرکت دادن بازوی چپ و تعریق همراه با عرق سرد می شوند.
علائم حمله قلبی در زنان چیست؟
زنان در هنگام حملات قلبی بیش از مردان دچار گردن درد و درد پشت می شوند به علاوه سوزش سردل و تنفس کوتاه در زنان بیشتر دیده می شود. حملات قلبی در زنان اغلب همراه با علائمی نظیر ناراحتی های گوارشی و حالت تهوع، احساس سبکی سر، سرگیجه و خستگی می باشد. گاهی اوقات بیمار زن اذعان می دارد که حدود دو هفته قبل از حمله قلبی دچار علائم شبیه آنفولانزا و مشکلات خواب بوده است. سالانه حدود 435000 زن در ایالات متحده آمریکا دچار حمله قلبی می شوند که علائم آن ممکن است متوسط و یا حتی خفیف باشد بنابراین بیمار به این موضوع اهمیت نداده و به موقع برای درمان مراجعه نمی کند.
هنگام حمله قلبی چه باید کرد ؟
اگر خودتان یا شخص دیگری دچار علائمی شبیه به حملات قلبی شده اید سریعا با اورژانس تماس بگیرید. هنگام بروز حمله قلبی حداکثر 90 دقیقه وقت هست که به وضعیت بیمار رسیدگی شود بنابراین به هیچ عنوان نباید زمان را از دست داد. اولین کار که بهتر است همزمان با تماس با اورژانس انجام گیرد جویدن یک قرص آسپرین برای کاهش خطر ناشی از لخته خون می باشد البته اگر به آسپرین حساسیت دارید این کار را انجام ندهید. اگر فرد بیمار هوشیاری خود را از دست داده سریعا شروع به انجام CPR یا عملیات احیا کنید زیرا این کار اگر به درستی انجام شود شانس زنده ماندن بیمار را تا دو برابر افزایش می دهد.
چگونه حمله قلبی را تشخیص می دهند؟
یکی از روش های اولیه تشخیص، نوار قلب است. نوار قلب در تشخیص حملات قلبی به پزشک کمک بزرگی می کند. نوار قلب حتی می تواند مشخص کند که آسیب در کدام بخش قلب اتفاق افتاده است. یکی دیگر از روش های تشخیص حمله قلبی آزمایش خون می باشد. سلول های مرده قلب از خودشان پروتئینی آزاد می کنند که به کمک آزمایش خون قابل اندازه گیری است. وجود این پروتئین در خون اگر از مقدار معینی بیشتر باشد بیانگر سکته قلبی می باشد.
برای درمان چه باید کرد؟
پس از تشخیص حمله قلبی پزشکان به سرعت شروع به انجام اقدامات درمانی می کنند. هدف از درمان های اولیه این است که جریان خون دوباره به ماهیچه های قلب بازگردد تا اکسیژن کافی به سلول های قلبی برسد. درمان های متفاوتی برای این مشکل وجود دارد. در ابتدا معمولا پزشک داروهایی برای از بین رفتن لخته خون برای بیمار تجویز می کند. یکی دیگر از روش های معمول بالن زدن به عروق تنگ شده قلب می باشد. در این روش لوله بسیار باریکی که در انتهای آن بالنی تعبیه شده از طریق رگ وارد بدن شده تا به رگ تنگ شده می رسد سپس با کمک آن بالن کوچک سعی می کنند رگ بسته شده را باز کنند. گاهی اوقات پزشک در حین این عمل وسیله ای به نام استنت در عروق کار گذاشته تا از بسته شدن مجدد رگ جلوگیری شود.
برای خرید مکمل های تقویت قلب اینجا کلیک کنید
چه عواملی خطر حملات قلبی را افزایش می دهند؟
احتمال وقوع حملات قلبی با بالا رفتن سن افزایش می یابد. به علاوه حملات قلبی در زنان بیش از مردان مشاهده می شود. افرادی که سابقه خانوادگی حملات قلبی دارند باید بیش از سایرین مراقب سلامت قلب خود باشند. سیگار کشیدن و مصرف دخانیات خطر حملات قلبی را به طور معنا داری افزایش می دهد.
سایر عوامل خطر ساز برای ایجاد حملات قلبی عبارتند از: فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و چاقی. به علاوه استرس، کمبود تحرک و افسردگی نیز از عوامل خطر ساز برای ابتلا به حملات قلبی می باشند.
چه طور از حملات قلبی پیشگیری کنیم؟
احتمال حمله قلبی در فرد سیگاری که سیگار کشیدن را ترک کرده به حدود یک سوم کاهش پیدا می کند. دو عامل بسیار مهم در پیشگیری از حمله قلبی عبارتند از ورزش و تغذیه مناسب. انجمن قلب آمریکا به مردم توصیه می کند که برای پیشگیری از حملات قلبی حداقل 5 بار در هفته و هر بار حدود 30 دقیقه ورزش کنند و به مقدار کافی میوه و سبزیجات مصرف کنند و از غلات کامل در تغذیه خود استفاده نمایند. طبق تجویز پزشک لازم است برخی از افراد برای پیشگیری از حملات قلبی روزی یک قرص آسپرین مصرف کنند. و نکته پایانی اینکه برای کنترل استرس خود روش مناسبی از میان روش های موجود پیدا کنید.
زندگی پس از حمله قلبی
اگر خدای نکرده به دلیل حمله قلبی در بیمارستان بستری شدید نگران نباشید زیرا معمولا پس از چند روز اوضاع کنترل شده و از بیمارستان مرخص می شوید و پس از چند هفته تا چند ماه می توانید به زندگی عادی خود بازگردید. مسلما پس از حمله قلبی باید تغییراتی در نحوه زندگی خود ایجاد کنید. برای آگاهی از این تغییرات که بر حسب وضعیت سلامتی شما می باشد بهتر است با پزشک خود و یا واحدهای مشاوره موجود در برخی بیمارستان ها مشورت نمایید.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد