در این مقاله از مجله داروکده با بهترین قرص کلاژن ساز پوست خارجی آشنا شوید.
نویسنده: زهره رضایی سرلک
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
05 شهریور 1402
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
05 شهریور 1402
218K
بهترین قرص کلاژن ساز خارجی
آنچه در این مقاله میخوانید:
کلاژن چیست؟
کلاژن و جوانسازی پوست
کلاژن برای مفاصل
کلاژن در بدنسازی
کلاژن و سلامت قلب
کلاژن برای مو و ناخن
کلاژن و کاهش وزن
عوارض قرص کلاژن ساز
قرص کلاژن چند دوره باید مصرف شود؟
بهترین زمان مصرف قرص کلاژن
قرص کلاژن برای چه سنی مناسب است؟
بهترین مکمل های کلاژن ساز
مدت زمان تقریبی مطالعه:8 دقیقه
امروزه بسیاری از افراد به دنبال امتحان کردن راههای مختلف جهت جوانسازی پوست و از بین بردن چین و چروک هستند. با پیشرفت علم پزشکی این امر چندان دور از انتظار نیست.
با این حال افرادی هم هستند که به دنبال استفاده از روشهای غیرتهاجمی جهت جوانسازی و کاهش چین و چروک پوستی هستند. در این میان استفاده از قرص کلاژن ساز توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که هنگام خرید قرص کلاژن ساز دچار سردرگمی میشوید و سوالاتی از قبیل "بهترین قرص کلاژن ساز پوست چیست؟" " قرص کلاژن چه زمانی مصرف شود؟" " قرص کلاژن برای چه سنی مناسب است؟" برایتان پیش میآید، بنابراین با ما همراه شوید.
کلاژن فراوانترین پروتئین ساختاری در بدن است که از 3 اسیدآمینه پرولین، هیدروکسی پرولین و گلیسین تشکیل شده است.
این نوع پروتئین همانطور که از نام آن مشخص است، به عنوان ساختار و چارچوب سلول و بافتهای بدن از جمله تاندونها، رباطها، پوست و ماهیچهها عمل میکند.
به طور کلی 28 نوع کلاژن شناخته شده است که 16 نوع آن در بدن وجود دارد. مهمترین کلاژنهای موجود در بدن عبارتند از:
- نوع 1: این نوع کلاژن بیش از 90 درصد کلاژن های موجود در بدن را شامل میشود و در پوست، استخوان، تاندونها، رباط، دندان و اندام ها یافت می شود.
- نوع 2: عمدتا در غضروفها یافت میشود.
- نوع 3: در پوست، ماهیچه و عروق خونی وجود دارد.
بدن به طور طبیعی کلاژن تولید می کند. همچنین می توان آن را از طریق منابع غذایی دریافت نمود.
با افزایش سن، تولید کلاژن در بدن به طور طبیعی کاهش می یابد. این تغییرات منجر به ایجاد علائم پیری مانند چین و چروک، خشکی و افتادگی پوست می شود.
یکپارچگی کلاژن موجود در سیستم اسکلتی نیز با افزایش سن کاهش می یابد و منجر به کاهش استحکام استخوان می شود.
برخی عوامل مرتبط با رژیم غذایی و سبک زندگی می توانند منجر به تسریع روند کاهش کلاژن در بدن شوند از جمله مهمترین این عوامل عبارتاند از:
- استفاده از مواد غذایی سرشار از قندهای ساده و غذاهای فرآوری شده
- استعمال دخانیات
- نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت طولانی
از آنجا که کاهش کلاژن با افزایش سن اجتناب ناپذیر است، از همین رو استفاده از مکملهای حاوی کلاژن که به شکل پودر کلاژن، شربت، کپسول و قرص کلاژن ساز موجود است، رواج بیشتری یافته است.
در ادامه به بررسی بیشتر خواص مکملهای حاوی کلاژن میپردازیم.
یکی از شناخته شده ترین موارد مصرف کلاژن استفاده از آن به عنوان جوانسازی پوست است. تا حدی که عبارت "بهترین قرص کلاژن ساز پوست" به یکی از عبارتهای پر جستجو در اینترنت تبدیل شده است.
نتایج مطالعات نشان دادهاند مکملهای حاوی کلاژن ممکن است با کاهش چین و چروک، حفظ رطوبت و بهبود قابلیت ارتجاعی پوستی روند پیری پوست را به تعویق بیاندازند.
این مطالعات همچنین نشان دادهاند که استفاده از قرص کلاژن ساز ممکن است منجر به تحریک بدن برای تولید کلاژن شود.
علاوه بر این، مکملهای کلاژن ممکن است تولید پروتئینهای دیگری را که به ساختار پوست کمک میکنند، از جمله الاستین و فیبریلین را افزایش دهند.
با کاهش میزان کلاژن در بدن، خطر ابتلا به اختلالات دژنراتیو مفصلی مانند استئوآرتریت افزایش می یابد.
برخی از مطالعات نشان می دهد که مکملهای کلاژن ممکن است با حفظ یکپارچگی غضروفها، به بهبود علائم استئوآرتریت و کاهش درد کلی مفاصل کمک کند.
مطالعات همچنین نشان میدهند که مکملهای کلاژن ممکن است به مهار تجزیه استخوان که منجر به پوکی استخوان میشود، کمک کند.
بنابراین مصرف قرص کلاژن ساز در افرادی که در معرض خطر پوکی استخوان هستند مانند بانوان یائسه می تواند با حفظ تراکم استخوان در کاهش خطر شکستگی و پوکی استخوان موثر باشد.
کلاژن به عنوان فراوانترین پروتئین در بدن، جز مهم ماهیچههای اسکلتی است. محققان پیشنهاد کردهاند که قرص کلاژن ساز ممکن است سنتز پروتئینهای ماهیچهای مانند کراتین را تقویت کند و همچنین به افزایش توده عضلانی پس از ورزش کمک کند.
مکملهای کلاژن به افزایش توده عضلانی در افراد مبتلا به سارکوپنی (از دست دادن توده عضلانی که با افزایش سن اتفاق میافتد) کمک میکند.
نتایج برخی تحقیقات نشان دادهاند که مکملهای کلاژن ممکن است به کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
یکی از دلایل این امر این است که کلاژن ساختاری انعطاف پذیر را برای شریانها (رگهای خونی که خون را از قلب به بقیه بدن میرسانند) فراهم میکند.
کاهش کلاژن در بدن، منجر به کاهش انعطاف پذیری و کشسانی شریانها میشود. این امر ممکن است منجر به آترواسکلروز شود.
آترواسکلروز بیماری است که با تنگ شدن شریانها مشخص میشود. ادامه این روند ممکن است منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.
با این وجود، جهت تایید اثر کلاژن و کاهش بیماریهای قلبی و عروقی نیاز به مطالعات بیشتری است.
مطالعات حاکی از آن است که مصرف مکملهای حاوی کلاژن در حفظ استحکام ناخن و پیشگیری از شکنندگی ناخن موثر است.
همچنین کلاژن با کمک به ساخت کراتین (پروتئین موثر در ساخت مو)، در کمک به رشد و حفظ سلامت مو موثر است.
نتایج بدست آمده از برخی مطالعات نشان دادهاند که استفاده از مکمل و قرص کلاژن ساز با افزایش متابولیسم و ایجاد حس سیری، میتواند در کمک به کاهش وزن موثر باشند، با این حال نیاز به تحقیقات و بررسی بیشتری برای اثبات این ادعا است.
تاکنون عارضه جانبی خاصی با مصرف مکملهای کلاژن مشاهده نشده است. در برخی موارد نادر ممکن است منجر به ایجاد عوارض گوارشی مانند حالت تهوع، نفخ و سوزش سردل شود.
لازم به ذکر است که کلاژن موجود در اکثر مکملهای کلاژن برگرفته از منابع دریایی و یا کلاژن ماهی است، بنابراین افرادی که به منابع غذایی دریایی آلرژی دارند باید از مصرف این مکملها خودداری کنند.
از آنجا که فرایند کلاژن سازی در بدن به کندی صورت میگیرد، بنابراین جهت اثر گذاری بر روی پوست حداقل 8 هفته و جهت اثر گذاری بر روی مفاصل نیاز به مصرف حداقل 12 هفته مصرف کلاژن است.
از آنجا که کلاژن تداخلی با داروها و یا ریزمغذیها ندارد، بنابراین زمان مصرف کلاژن تاثیری بر روی میزان جذب آن ندارد.
در برخی افراد که ممکن است با مصرف کلاژن دچار نفخ و یا مشکلات گوارشی شوند، توصیه می شود مکمل کلاژن را صبح به همراه اسموتی، چای و یا قهوه مصرف کنند.
نتایج تحقیقات نشان دادهاند که مکملهای کلاژن در کمک به داشتن خوابی راحت و آرام موثر است. بنابراین جهت داشتن خواب راحت و آرام، میتوانید قبل از خواب آن را استفاده نمایید.
از آنجا که پس از 20 سالگی میزان تولید طبیعی کلاژن در بدن کاهش مییابد، بنابراین اوایل تا اواسط دهه 20 زمان خوبی جهت شروع مصرف قرص کلاژن ساز است.
یکی از موارد رایج استفاده از کلاژن استفاده از آن جهت چاقی صورت است. اما که "آیا کلاژن باعث چاقی صورت می شود؟"
در پاسخ به این سوال باید گفت که قرص کلاژن ساز با تاثیری که بر روی جوانسازی و کاهش چین و چروک پوست دارند، صرفا در بهبود ظاهر زیبای پوست موثر است و تاثیری بر روی پر شدن صورت ندارند.
تا اینجا به بررسی کلاژن و بایدها و نبایدهای آن پرداختیم اما با توجه به این سوال رایج که "بهترین قرص کلاژن خارجی کدام است؟" در ادامه به ذکر چند نمونه از بهترین مکملهای کلاژن ساز موجود در داروکده میپردازیم:
کلاژینو بیوتی یا پودر کلاژن صورتی، که در هر بسته حاوی 30 ساشه به شکل پودر است و هر ساشه آن حاوی 5 گرم کلاژن پپتید است.
کلاژن بیوتی علاوه بر کلاژن حاوی ویتامین C، بیوتین، زینک و هیالورونیک اسید نیز میباشد. مجموعه این ترکیبات در بهبود عملکرد و سنتز کلاژن موثر هستند.
محصولی دیگر از کلاژینو که حاوی 30 ساشه در هر بسته است و هر ساشه آن تقریبا حاوی 5 گرم پپتیدهای کلاژن است.
کلاژن گلد
کلاژن گلد آدریان که به 2 شکل پودر و قرص کلاژن ساز موجود است.
نوع پودری آن در هر بسته آن شامل 20 ساشه است. هر ساشه آن حاوی 5 گرم کلاژن هیدرولیز شده نوع 1 و 3، هیالورونیک اسید و ویتامین C است.
هر قرص کلاژن ساز کلاژن گلد حاوی 833 میلی گرم کلاژن هیدرولیز شده نوع 1 و 3 است.
یکی دیگر از محصولات این شرکت کلاژن گلد بیوتین و ویتامین سی است که هر سروینگ از آن (3 عدد قرص) حاوی 2.5 گرم کلاژن هیدرولیز شده، بیوتین و ویتامین C است.
کلاژن یوروویتال
کلاژن یوروویتال به شکل پودر و قرص کلاژن ساز موجود است.
هر ساشه کلاژن پلاس بیوتین حاوی 5 گرم کلاژن هیدرولیز شده، هیالورونیک اسید، بیوتین و ویتامین C است.
کلاژن پلاس ال لیزین و ویتامین C به فرم قرص است و هر قرص آن حاوی 500 میلی گرم کلاژن هیدرولیز شده، ال لیزین و ویتامین C است.
نوع دیگری از قرص کلاژن ساز یوروویتال موجود است که هر قرص آن حاوی 1 گرم کلاژن هیدرولیز شده و ویتامین C است.
پیور کلاژن با کمک به بهبود آبرسانی و انعطاف پذیری پوست، چین و چروک های آن را کاهش می دهد و از علائم پیری پوست جلوگیری میکند.
کلاژن زیرو در هر سروینگ که معادل 12 گرم است حاوی 10 گرم کلاژن هیدرولیز شده است. وجود اسیدهای آمینه، کلاژن زیرو را به یک مکمل کامل جهت حفظ سلامت پوست، تقویت مفاصل و کمک به افزایش توده عضلانی در افراد ورزشکار تبدیل کرده است.
شربت سوپر کلاژن بیلدر با داشتن ترکیبات گیاهی، منجر به تحریک ساخت کلاژن میشود.
کلاژن نوعی پروتئین است که در بافت همبند، تاندون، استخوان، غضروف و پوست یافت میشود.
کلاژن به طور طبیعی در بدن تولید میشود، منتها میزان آن با افزایش سن کاهش مییابد.
با توجه به اهمیت کلاژن در بدن، بویژه نقش آن در حفظ سلامت پوست و مفاصل، توصیه میشود در کنار رعایت رژیم غذایی سالم مانند استفاده از سبزیجات، میوه جات، غذاهای سرشار از پروتئین، مصرف چربیهای سالم، کاهش مصرف قندهای ساده و هم چنین رعایت سبک زندگی سالم مانند انجام فعالیتهای ورزشی و کاهش مصرف دخانیات و نوشیدنیهای حاوی الکل، با مصرف مکملهای کلاژن ساز از کاهش سطح کلاژن و عوارض ناشی از کاهش آن پیشگیری کنید.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد