چای اولانگ یک چای سنتی است که در چین مصرف می شود. در این مقاله به بررسی خواص این چای می پردازیم.
نویسنده: مهسا معروفی
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
27 خرداد 1399
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
27 خرداد 1399
3K
چای اولانگ، راز سلامتی چینی ها
چای اولانگ یکی از چای های سنتی چینی محسوب می شود. این چای محصولی است که از برگ، جوانه و ساقه گیاه کاملیا گرفته می شود. چای سبز تخمیر شده و نیمه اکسید می شود و قبل از اینکه به چای سیاه تبدیل شود در مرحله ای در این بین متوقف شده که باعث تبدیل آن به چای اولانگ می شود. این چای انواع مختلفی دارد اما معروف ترین نوع آن مربوط به شهر فویجان چین است.
یک سروینگ از این ترکیب حاوی 90 کیلوکالری انرژی، 10 میلی گرم سدیم و 25 میلی گرم کربوهیدرات است.
مانند چای سیاه و چای سبز، چای اولانگ هم حاوی تعدادی از ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها از جمله فلوراید، منگنز، پتاسیم، سدیم، منیزیم، نیاسین و کافئین است. تعدادی از پلی فنول های موجود در چای اولانگ که شامل فلاوین ها، آروبیگین ها و EGCG ها هستند، فواید زیادی برای سلامتی دارند.
همچنین حاوی تیانین و آمینو اسید هایی است که باعث ایجاد اثرات آرامبخش می شود. این چای به علت داشتن آنتی اکسیدان ها، کاتچین و کافئین اگر به صورت منظم مصرف شود می تواند اثرات مفیدی بر سلامتی داشته باشد و همچنین می تواند باعث ازبین بردن رادیکال های آزاد موجود در بدن شود.
این ترکیب می تواند اثرات مفیدی بر بهبود هوشیاری و افزایش مهارت تفکر، کاهش وزن، پیشگیری از سرطان، پیشگیری از کاهش تراکم استخوان، بهبود سیستم ایمنی، دیابت، بیماری های قلبی، کلسترول بالا، سفت شدن عروق داشته باشد. اما شواهد زیادی در رابطه با این موارد وجود ندارد.
برای مطالعه بیشتر: تمام آنچه باید درباره چای ترش بدانید
چای اولانگ حاوی کافئین است که باعث بهبود هوشیاری و فرآیند تفکر می شود. این چای علاوه بر افزایش متابولیسم بدن، می تواند باعث کاهش استرس شود و به شما کمک می کند که بتوانید در طی روز حس بهتری داشته باشید.
تعدادی از پلی فنول های آنتی اکسیدان موجود در این چای باعث کاهش سطوح قند خون و افزایش حساسیت سلول ها نسبت به انسولین می شوند. چای اولانگ از ابتلا به دیابت جلوگیری نمی کند، اما اگر به مدت 30 روز مداوم خورده شود، می تواند قند خون را کاهش دهد.
این چای باعث باعث کاهش سطوح کلسترول شده و عملکرد قلب و عروق را بهبود می بخشد. از آنجایی که چای اولانگ نیمه اکسید شده است، پلی فنول هایی در آن تولید می شوند که قادر به فعال کردن آنزیم لیپاز و از بین بردن چربی های ذخیره شده و تبدیل آن ها به انرژی هستند.
مصرف چای اولانگ به صورت منظم در بعضی افراد می تواند باعث کاهش ریسک ابتلا به فشار خون، بیماری قلبی و سکته شود.
بعضی از پلی فنول های موجود در چای اولانگ می تواند باعث افزایش متابولیسم و کاهش جذب مواد غذایی از طریق رژیم غذایی شده و در نتیجه باعث کاهش وزن می شود.
مطالعات نشان می دهند که مصرف چای اولانگ می تواند باعث بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از آلزایمر شود. کافئین و تیانین موجود در این چای می توانند تا 1 الی 2 ساعت بعد از مصرف باعث افزایش تمرکز و هوشیاری شود. پلی فنول های موجود در این چای 2 ساعت بعد از مصرف باعث ایجاد اثرات آرامبخشی می شود.
چای اولانگ به علت داشتن آنتی اکسیدان های زیاد می تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. همچنین به تراکم استخوان ها کمک کرده و با بهبود مینای دندان از ایجاد پلاک های دندانی جلوگیری می کند.
این چای می تواند باعث بهبود اگزمای مقاوم به درمان شود. برای این منظور ممکن است 1-2 هفته زمان لازم باشد تا اثرات آن را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره چای سبز
دوز مصرف چای اولانگ معمولا 2 فنجان در روز است یک فنجان صبح و یک فنجان عصر. اگر به این صورت مصرف شود اختلالی در خواب شبانه ایجاد نمی کند.
از تمامی مطالب ذکر شده در بالا می توان نتیجه گرفت که با توجه به اثرات مفیدی که چای اولانگ بر سلامتی دارد بهتر است روزانه 2 فنجان از این چای مصرف شود تا بتوان به مرور زمان اثرات مثبتی که بر سلامتی دارد را مشاهده کرد.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد