آیا فرزند من ماریجوانا (علف) مصرف می کند؟

آیا فرزند من ماریجوانا (علف) مصرف می کند؟

خواندن این مقاله به والدین توصیه می شود. شما در این مطلب می آموزید چه طور با فرزندتان برخورد کنید.

مارال خداپرست

نویسنده: مارال خداپرست

تحریریه داروکده

آخرین به روزرسانی:

25 تیر 1396

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

darukade
darukade
darukade

25 تیر 1396

46K

eye icon

آیا فرزند من ماریجوانا (علف) مصرف می کند؟

ماریجوانا با اسامی دیگری از جمله علف، گل، وید و گرس شناخته می شود. این ماده، مخدری پرمصرف است. این مخدر می تواند کشیده یا خورده شود. پس از مصرف، توهمات دیداری، شنیداری، اختلال تمرکز، سرخوشی و خنده شدید در فرد ایجاد می شود. مقاله فوق برای آگاهی والدین از نشانه های مصرف این ماده در فرزندانشان است. 

دنبال چه چیزی باید باشیم؟ 
- حالت بدن: دهان شخص معمولا بسیار خشک می شود در حدی که حتی در تکلم ایجاد اختلال می کند. لب ها حالتی ترک خورده، رنگ پریده و پوسته پوسته پیدا می کنند. مردمک چشم ها تنگ و سفیدی چشم قرمز می شود این مساله به علت تاثیر ماریجوانا بر مویرگ های چشم است. البته ممکن است از قطره های چشمی برای پوشاندن قرمزی استفاده شود که در این صورت چشمان آنها سفید تر از حالت معمولا خود می شود. پیدا کردن این قطره ها در وسایل آنها خود دلیلی برای توجه بیشتر شماست. از رایج ترین این قطره ها (Naprivin) و (Anaprivin) هستند. در مکالمات عام برای این قطره ها از لفظ نفاز استفاده می شود. به انتخاب کلمات فرزندتان دقت کنید!

- بوی بدن و دهان: ماریجوانا بویی کاملا گیاهی دارد. این بو معمولا به بوی کاج یا چمن سوخته و گیاه خیس تشبیه می شود. دنبال این بو در لباس ها، کیف، مو و سر آستین شخص باشید. برای پوشاندن این بو از آدامس، اسپری و دیگر مواد بودار استفاده می شود. در نتیجه استفاده از اسپری بیش از حد معمول به خصوص با بوی تند یا آدامس ها و قرص های نعنا می تواند همراه دیگر نشانه ها مورد توجه باشد. 

- در مکالمات: 
• انتخاب اشتباه کلمات با آوای مشابه یا شنیدن اشتباه کلمات هم آوا:
- من "خواب " بودم.
* من "کباب" بودم.
- ساعت 5 "خونه" باش. 
* چی باشم؟ "پونه"؟ 

• عدم توانایی دنبال کردن مکالمه و پرسش مداوم از جمله قبلی: در واقع فرد نمی تواند روی مکالمه تمرکز ممتد داشته باشد و احتمالا پس از چند کلمه اول بقیه جملات شما را درک نمی کند و مجبور است مدام دوباره سوال کند. 

• فراموش کردن ادامه ی جمله ای که می خواهد بگوید: فرد ممکن است پس از دو سه کلمه حرفش را نا تمام رها کند. 

- گرسنگی بیش از حد طبیعی: ماده ی موثر ماریجوانا (THC) روی بخش هایی از مغز (cannabinoids receptors) اثرگذار است که با اشتها مرتبط هستند. لذا پس از مصرف این مواد فرد طی چند ساعت بعد، حتی پس از از بین رفتن سایر تظاهرات ماده مخدر احساس گرسنگی شدید دارد. تمایلات فرد به خصوص روی مواد شیرین یا شور متمرکز است. اصطلاح عام این حالت در میان جوانان "کره خوری" است. به انتخاب کلمات نوجوانتان دقت کنید. اگر بر خلاف روال معمول اتاق یا کیف نوجوانتان را از زباله چیپس پفک شکلات فست فود پر می بینید بیشتر توجه کنید.

بیشتر بخوانید: 14 روش کمکی برای روزهای نخست ترک سیگار

- اختلالات رفتاری: 
•خنده ی شدید و غیرقابل کنترل: خندیدن به مسائل عادی و معمول از تاثیرات بسیار معمول ماریجواناست. این خنده ها در طی 2 ساعت ابتدایی مصرف ماریجوانا ایجاد می شود. می توانید به آنها زنگ بزنید و منتظر این خنده ها باشید. 

• کاهش ناگهانی انگیزه و امید: علایمی مشابه افسردگی، دوری از خانواده، تنبلی. کاهش ناگهانی نمرات یا اختلال عملکرد معمول کاری. مکالمات رمزآلود با دوستان و تغییر دامنه لغات. 
• استفاده از کلمات: کره خوری، نسخ، پات، جوینت، ویتامین تی اچ سی، قفلی زدن، رول کردن، بوخوری، چت کردن، پنیک کردن، نفاز، های بودن، استونر، آهنگ ترنس، کویر شدن، سه کام حبس، چیلیم کردن. 

•کندی گذر زمان: شخص در زمانی که تحت تاثیر ماریجوانا باشد درک درستی از گذر زمان ندارد. زمان معمولا برای این فرد بسیار کند می گذرد. به آنها با فاصله کوتاه زنگ بزنید و زمان زنگ قبلی را بپرسید. این روش بیشتر برای دفعات اول مصرف کاربرد دارد.

در وسایل آنها دنبال چه چیزی باشیم: 
1- کاغذ رول این کاغذ ها در دکه ها به فروش می رسد. سیگار، ماریجوانا و دیگر مواد در این کاغذ ها پیچیده و استفاده می شود.
2- پک ماریجوانا 
3- رول سوخته (ته جوینت) 

4- سیگار با محتوی سبز رنگ: گاها به جای استفاده از کاغذ رول، سیگار را خالی کرده و ماریجوانا را داخل آن میریزند.
5- رول پیچ: برای پیچیدن رول استفاده می شود. 
6- قطره چشمی: برای پوشاندن قرمزی چشم استفاده می شود. 

نترسید 
اینجا پایان دنیا نیست. درصد زیادی از نوجوانان و جوانان در دنیا این ماده را حداقل یک بار مصرف کرده اند. این ماده را با شیشه و کراک نباید مقایسه کرد. ماریجوانا سنتی بوده و اثرات مخرب کمتری نسبت به همتایان صنعتی خود دارد. بدانید که والدین سخت گیرتر تنها فرزندان دروغگو تری تربیت می کنند. آنها را قضاوت و تنبیه سخت نکنید. رویکرد شما در ابتدا باید صحبتی دوستانه باشد. اگر فرزندتان کم سن تر است برخورد جدی تری داشته باشید هم به علت حرف شنوی آنها هم به علت حساس تر بودن مغز و بدن آنها. فرزندان بزرگ خود را از پول یا دیگر امکانات محروم نکنید آنها می توانند برای تهیه احتیاجات خود از راه های دیگری اقدام کنند و این در بردارنده ی آسیب های مخرب تری است. مراودات مالی آنها را زیر نظر بگیرید. 

برای شنیدن این پاسخ ها آماده باشید: 
- برای دوستم نگه داشته بودم! 
جواب شما: حمل مواد مخدر بیشتر از حد مشخصی مجازات کیفری حتی برای بعضی مواد تا اعدام به همراه دارد.

- همه ی دوستام مصرف می کنند. الان دیگه مثل زمان شما نیست!
عکس العمل شما: برخورد جدی شما لازم است.

- این فقط ماریجواناست، برو خدا رو شکر کن هرویین مصرف نمی کنم! 
عکس العمل شما: برخورد جدی شما لازم است. 

- برو ببین بچه های مردم چیکار می کنن! 
عکس العمل شما: برخورد جدی شما لازم است. 

- فقط یکبار بود: 
جواب شما: درصد بسیار کمی از مصرف کنندگان تنها یکبار استفاده کرده اند. برای آنها بگویید که ماریجوانا درگاه ورود است به دنیای مخدرها. از اهدافشان بگویید. از آینده روشنشان، و بگویید همیشه بهترین ها را برایشان خواسته اید و همه چیز را می توانند به شما بگویند و کمک بخواهند. 

 

برای آشنایی بیشتر با محصولات گیاهی موثر در ترک اعتیاد، اینجا کلیک کنید.

چرا فرزند من مواد مصرف می کند؟
1- انتخاب دوستان اشتباه: شما نباید راجع به دوستانشان مستقیم و پرخاشجویانه عمل کنید. این موضوع فقط باعث جبهه گیری آنها می شود. صحبت محرمانه با والدین دوستان و اگاه کردن آنها شاید موثر باشد.

2- مشکلات خانوادگی و خانواده نا امن: مسئولیت پذیری فرد در برابر والدین و زندگی را کاهش می دهد. شما هم مقصر هستید. در این شرایط خاص فرزندتان را از خود دور نکنید. اگر جایی برای حل این مساله باشد خانواده است. در عین برخورد محکم جو خانواده را متشنج نکنید.

3- فرزند شما "نمی داند". به جای دوستانش "شما" به او بگویید. این صحبت ها هنجارشکنی نیست. شما مسئول آگاهی آنها هستید. تفکر عام راجع به ماریجوانا این است که این ماده اعتیاد اور نیست. این جمله تا حدودی صحیح است این ماده اعتیاد فیزیکی کمی دارد اما مانند تمام مواد مخدر دیگر اعتیاد روانی شدید ایجاد می کند. به علت احساس شادی هنگام مصرف، مصرف کننده به خصوص فردی با پشتوانه عاطفی ضعیف مستعد تکرار مصرف است. افراد کمی هستند که این تجربه را تنها یکبار داشته باشند. ماریجوانا درگاه ورود به دنیای مخدر هاست. ترس فرد می ریزد و با مواد دیگر آشناتر می شود. دوستانی که با فرد همراه هستند و ساقی مواد او را برای مصرف دیگر اجناس تشویق می کند و در مرحله بعد فرد به سمت حشیش و ال اس دی کشیده می شود. بسیاری از مصرف کنندگان ال اس دی زمانی اعتیاد را با وید شروع کرده اند. تاثیر این ماده بر حافظه کوتاه مدت ثابت شده است. این مساله اتلاف وقت و بدن آنهاست بگویید که آنها اهداف بزرگتری دارند. آنها این ماده را بی خطر می پندارند می توانید از یک متخصص برای آگاه کردنشان کمک بگیرید.

4- دنبال دلیل باشید: از خود او بپرسید. مشاور در ریشه یابی این مساله می تواند به شما کمک کند. برای آنها تفریحات جدیدی ایجاد کنید. طبیعی است که فعالیت های خانوادگی برایشان جالب نباشد به دنبال علایقشان باشید. ورزش به خصوص می تواند موثر باشد. اگر سنشان مناسب است می توانید کار پاره وقت را به آنها پیشنهاد دهید. این مساله آنها را هدفمند می کند. و استقلال مالی زندگیشان را جدیتر می کند و توانایی هایشان را به چشم می آورد. اما حتما مراودات مالیشان را زیر نظر بگیرید. اهدافشان را یادآور شوید از آرزوهای خودتان برایشان بگویید. آنها را خجالت زده کنید. در دراز مدت پیوند عاطفیتان را محکم کنید برای اینکار می توانید از صحبت های خانوادگی سر میز غذا، کنجکاوی راجع به آینده و اهدافشان استفاده کنید. 

5-اگر فرزند شما دختر است: به این مساله دید جنسیتی نداشته باشید. آنها مایه آبروریزی و سرافکندگی شما نیستند. دختر ها هم می توانند اشتباه کنند. آزار عاطفی در خانواده پیامد های سنگین تری خواهد داشت.

6-کمک گرفتن از مشاور هیچ اشکالی ندارد: فرزند شما تنها نیست. با خجالت ها و پنهان کردن های نابجا با سرنوشتش بازی نکنید. 

 

advertisment1
advertisment1
advertisment2
advertisment1
advertisment2
advertisment3
advertisment4

پرسش و پاسخ

ثبت دیدگاه


پیام به صورت خصوصی ثبت گردد

مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری می‌رساند.

darukade logo

استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد

طراحی و توسعه توسط گروه نرم افزاری داروکده ( 1403 - 1388 )