در این مقاله از مجله داروکده درباره خواص پودر فیبر بخوانید.
نویسنده: سید مصطفی جلالی
تحریریه داروکده
آخرین به روزرسانی:
16 مهر 1402
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
16 مهر 1402
3K
خواص پودر فیبر
فیبر یک ماده مغذی ضروری برای سلامتی انسان است. پودر فیبر به درمان یبوست، کاهش اشتها، لاغری و سلامت سیستم گوارش کمک می کند. فیبر سطح قند خون را کنترل می کند و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، و سرطان را کاهش می دهد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
مدت زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
فیبر به دو دسته اصلی تقسیم میشود: فیبر محلول و فیبر نامحلول. فیبر محلول در آب حل میشود و ژل تشکیل میدهد، در حالی که فیبر نامحلول در آب به خوبی حل نمیشود. همچنین، تقسیم بندی دیگری نیر برای فیبرها وجود دارد: فیبر غذایی و فیبر عملکردی مانند پودرهای فیبر.
پودر فیبر یک مکمل غذایی است که از مواد گیاهی سرشار از فیبر تشکیل شده است. این پودر می تواند به افزایش دریافت فیبر غذایی کمک کند.
پودر فیبر دارای خواص فراوانی برای سلامتی دارد. از مهمترین خواص پودر فیبر می توان به موارد زیر اشاره کرد.
یبوست یک مشکل شایع گوارشی است که با دفعات اجابت مزاج کم، مدفوع سخت یا دردناک نمایان می شود. یبوست ممکن است علل گوناگونی داشته باشد، از جمله رژیم غذایی کم فیبر، کم آبی بدن و مصرف برخی از داروها.
فیبر به عنوان یک ملین طبیعی عمل کرده و به نرم شدن مدفوع و افزایش دفعات اجابت مزاج کمک می کند. پودر فیبر با جذب آب به مدفوع، آن را نرم می کند و باعث می شود که مدفوع راحت تر از روده عبور کند و دفع شود.
شواهد علمی نیز از این ادعا حمایت می کنند. مطالعات متعدد نشان داده اند که پودر فیبر می تواند به درمان یبوست کمک کند. در یک مطالعه، 60 نفر مبتلا به یبوست به مدت 4 هفته پودر فیبر مصرف کردند. در پایان مطالعه، دفعات اجابت مزاج شرکت کنندگان به طور متوسط از 2.4 بار در هفته به 3.4 بار در هفته افزایش یافت.
در مطالعه دیگری، 75 نفر مبتلا به یبوست به مدت 6 هفته پودر فیبر مصرف کردند. در پایان مطالعه، انسداد مدفوع در شرکت کنندگان به طور قابل توجهی کاهش یافت.
پودر لاکس اکتیو یک پودر فیبری است که با داشتن فیبر انجیر و پسیلیوم به درمان یبوست کمک شایانی می کند. این پودر 100 درصد طبیعی را برای درمان یبوست توصیه می کنیم.
فیبر به کند شدن هضم غذا کمک می کند. این امر باعث می شود که سطح قند خون به آرامی افزایش یابد و سپس کاهش یابد. کاهش سریع قند خون باعث ایجاد حس گرسنگی شود، اما کند شدن هضم غذا کمک کند تا احساس سیری طولانی تری ایجاد شود. با ایجاد حس سیری دریافت کالری مصرفی نیز کاهش پیدا می کند.
اشتها یک پدیده پیچیده است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله هورمون ها، ژن ها، و محیط قرار دارد. فیبر می تواند به کاهش اشتها کمک کند، زیرا باعث می شود احساس سیری طولانی تری داشته باشید. فیبر همچنین می تواند به افزایش تولید هورمون هایی مانند PYY و GLP-1 کمک کند. این هورمون ها در ایجاد احساس سیری نقش دارند.
همچنین، به نظر می رسد که فیبر جذب درشت مغذی ها به ویژه چربی ها را نیز کاهش می دهد و از این طریق باعث کاهش وزن و لاغری می شود.
پژوهش های متعددی نشان داده اند که پودر فیبر می تواند به لاغری و کاهش اشتها کمک کند. در یک مطالعه، 60 نفر مبتلا به چاقی به مدت 8 هفته پودر فیبر مصرف کردند. در پایان مطالعه، شرکت کنندگان احساس سیری بیشتری را گزارش کردند و در مجموع 2.5 کیلوگرم وزن کم کردند.
در مطالعه دیگری، 75 نفر مبتلا به چاقی به مدت 6 هفته پودر فیبر مصرف کردند. در پایان مطالعه، شرکت کنندگان احساس سیری بیشتری را گزارش کردند و در مجموع 3.5 کیلوگرم وزن کم کردند.
پودر فیبر لاکس اکتیو با ایجاد حس سیری، کاهش جذب و کاهش دریافت کالری در کاهش وزن و لاغری موثر است.
فیبرها به ویژه فیبرهای تخمیر پذیر به رشد جمعیت باکتری های مفید روده (پروبیوتیک ها) کمک می کنند. پروبیوتیک ها نیز نقش مرکزی در حفظ سلامت سیستم گوارش و سیستم ایمنی دارند.
مطالعات فراوانی در مورد ارتباط بین دریافت فیبر و کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام شده است. نتایج بیشتر این پژوهش ها نشان داده است که مصرف منابع فیبری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. برای مثال، مطالعات نشان دادهاند که مصرف فیبر ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 20 درصد کاهش دهد.
برای افزایش مصرف فیبر، میتوانید موارد زیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- در هر وعده غذایی میوه یا سبزیجات تازه مصرف کنید.
- غلات کامل را جایگزین غلات تصفیه شده کنید.
- در وعدههای غذایی خود حبوبات را بگنجانید.
فیبر در کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL موثر است. همچنین، فیبرها از طریق اتصال به اسیدهای صفراوی از بازجذب آن در سیستم گوارش جلوگیری می کنند و از این طریق به کاهش چربی خون کمک می کنند.
فیبر نه تنها به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک می کند بلکه در مبتلایان به دیابت نیز به کنترل بهتر قند خون و کاهش وزن منجر می شود.
برخی از رایج ترین انواع پودر فیبر شامل موارد زیر هستند.
پودر فیبر انجیر
پودر پسیلیوم
اینولین
گلوکومانان
پودر فیبر گندم
پودر فیبر جو دوسر
پودر فیبر سیب
پودر فیبر موز
پودر فیبر نارگیل
پودر فیبر را می توان به صورت پودر، کپسول، یا قرص مصرف کرد. مقدار توصیه شده مصرف فیبر روزانه 25 گرم برای بانوان و 38 گرم برای مردان است. در صورتیکه نتوان این مقدار فیبر را از طریق مصرف غذاهای فیبردار تامین کرد بایستی از مکمل های فیبری استفاده کرد.
پودر فیبر را می توان به غذاها و نوشیدنی ها اضافه کرد. برخی از راه های افزودن پودر فیبر به رژیم غذایی عبارتند از:
- به ماست یا اسموتی اضافه کنید.
- به غلات صبحانه، نان، یا کیک اضافه کنید.
- به سوپ یا سالاد اضافه کنید.
پودر فیبر معمولاً ایمن است. با این حال، برخی از مصرف کنندگان ممکن است عوارض جانبی خفیفی مانند نفخ، گاز، یا اسهال را تجربه کنند.
توصیه می شود
- پودر فیبر را به تدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا خطر ایجاد عوارض جانبی را کاهش دهید.
- اگر عوارض جانبی خفیفی مانند نفخ، گاز، یا اسهال را تجربه کردید، مصرف پودر فیبر را کاهش دهید. به عبارتی بهتر است مصرف پودرهای فیبر را به تدریج افزایش دهید و به یکباره مقدار زیادی فیبر مصرف نکنید.
پودر فیبر یک مکمل غذایی است که به درمان یبوست، کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، و سرطان کمک می کند.
در صورتیکه در مورد خواص پودر فیبر سوال یا دغدغه ای دارید، می توانید آنرا به صورت نظر در این مقاله ثبت کنید و یا به شکل آنلاین از مشاورین داروکده بپرسید. داروخانه آنلاین داروکده همراه شما است تا مشکل شما بر طرف شود. در این راه، تمام ظرفیت های تیم علمی داروکده به صورت کاملا رایگان در خدمت شماست.
پرسش و پاسخ
ثبت دیدگاه
پیام به صورت خصوصی ثبت گردد
منابع:
مقالات مرتبط
مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری میرساند.
استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد