همه چیز درباره شوره سر

همه چیز درباره شوره سر

شوره یکی از مشکلات شایع پوست سر است. در این مقاله درباره شوره سر و راه های درمان آن بخوانید.

مژده فصیح

نویسنده: مژده فصیح

تحریریه داروکده

آخرین به روزرسانی:

25 آبان 1393

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

darukade
darukade
darukade

25 آبان 1393

69K

eye icon

همه چیز درباره شوره سر

شوره سر اغلب به عنوان درماتیت سبوره، شناخته می شود با اینکه بین درماتیت سبوره و شوره تفاوت هایی وجود دارد اما دارای نشانه های یکسانی هستند. که یکی از مشکلات شایع پوست سر بوده، که معمولا با پوسته ریزی سر همراه است. شوره سر معمولا موجب خارش سر می شود. شوره قطعاتی ریز، پولک مانند و تقریبا گرد است که معمولا روی هم جمع شده و از پوست سر جدا می شود. هر چند شوره سر مسری نیست و معمولا مشکلی جدی ایجاد نمی کند، اما می تواند باعث ناراحتی و خجالت فرد شود.

علائم و نشانه های شوره سر
علائم و نشانه های شوره در اکثر افراد به راحتی فابل تشخیص است. با دانستن نکات زیر شما می توانید بفهمید چه کسانی شوره دارند:
1) احساس چربی، و مشاهده تکه های سفید بر روی مو
2) احساس خارش پوست سر
3) مشاهده تکه های سفید (پوست مرده سر) به صورت مکرر بر روی لباس های خود

دلایل ایجاد شوره
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث بوجود آمدن شوره سر می شود. شوره معمولا زمانی دیده می شود که پوست سر شما به شدت خشک شود، هر چند شوره می تواند به دلیل چرب بودن بیش از حد پوست سر هم اتفاق بیافتد.
موارد زیر جزو مشهورترین عوامل در بروز شوره می باشند:
1) پوست خشک
فقدان رطوبت کافی در پوست شما باعث می شود که پوست سر به شدت خشک شود و به همین دلیل پوسته ها و سلول های مرده بر روی سر باقی می مانند. سرمای هوای زمستان، به همراه اتاق های گرم یکی از دلایل معمول خارش و پوسته پوسته شدن پوست سر و در نتیجه شوره زدن سر می باشد.
2) درماتیت سبوره (پوست چرب)
این مشکل یکی از شایع ترین دلایل شوره بوده و نشانه آن سرخی، چربی و پوشیده شدن پوست با شوره ها و پوسته های زرد و سفید است. درماتیت سبوره ممکن است بر روی پوست سر و سایر نقاط همچون زیر بغل، کشاله ران، ابرو، کناره بینی و پشت گوش تاثیر گذارد.
3) بهداشت فردی
اگر شما مرتب سرتان را با شامپو به اندازه کافی نشویید، چربی و سلول های جمع شده بر روی پوست سر، باعث شوره می شود. همچنین افرادی که مرتبا موهای خود را شانه نکرده و یا برس نمی کشند، در خطر بیشتری برای ابتلا به شوره سر هستند. چرا که شانه و برس به ریختن پوست های مرده و جلوگیری از شوره زدن آن ها کمک می کند.

بیشتر بخوانید: با شوره سر خود چه کنم؟

4) مشکلات پوستی
افراد دچار مشکلات پوستی همچون اگزما و یا پسوریازیس در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری شوره پوست هستند. همچنین بعضی از مشکلات قارچی هم باعث شوره سر می شود.
از دیگر عوامل موثر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اختلالات هورمونی- استرس بیش از حد- عدم تغذیه مناسب- وراثت- کمبود خواب- خستگی بیش از حد- واکنش های آلرژیک

جلوگیری از ایجاد شوره
رعایت بیشتر پاکیزگی و نظافت: حداقل باید هفته ای 1 تا 2 بار موهای خود را بشویید.
توقف خاراندن سر: به هیچ وجه نباید سر خود را مداوم بخارانید و اگر عادت به خاراندن سر دارید باید این کار را به حداقل برسانید تا وضعیت به حالت طبیعی بر گردد.
شامپوهای ضد شوره
استفاده از برس مناسب: در صورت وجود شوره سر مراقب برس زدن یا شانه کردن باشید تا از جدا شدن پوسته های موجود در پوست سر از خارش یا ایجاد عفونت جلوگیری شود. توصیه می شود از برس های ابریشمی و طبیعی و شانه های شاخی یا چوبی استفاده نمایید.

درمان شوره سر
شوره سر عموما قابل کنترل است. برای درمان شوره های ملایم، استفاده از یک شامپوی ملایم برای شتسشو می تواند کمک نماید. موارد زیر از جمله راه های پیشنهادی برای درمان و کنترل شوره توصیه می شود:
1 . استفاده از روغن درخت چای سبز (Tea tree Oil):
اگر چه چربی اضافی پوست سر باعث شوره می شود، اما برخی روغن ها در درمان وکنترل شوره موثر هستند. قرن ها است که از روغن درخت چای سبز به عنوان دارو استفاده می شود. بومیان استرالیا از برگ درخت چای سبز برای درمان موضعی سوختگی، بریدگی ها، گزش و غیره استفاده می کردند. روغن استخراج شده از برگ درخت چای سبز دارای خواص ضد قارچی است. خیلی از شامپوهای امروزی حاوی این ماده می باشند.
2 . استفاده از لیمو:
در عصاره لیموی تازه اسیدی وجود دارد که باعث از بین رفتن قارچ ها می شود که این قارچ ها یکی از دلایل ایجاد شوره می باشند. همچنین اسیدیته‌ ی لیموترش به متعادل کردن pH پوست سرتان کمک کرده و شوره را از پوست سرتان دور خواهد کرد.

3. شامپو های حاوی پریتیون روی (Zinc pyrithione):
این ماده باعث کاهش سرعت تولید قارچ می شود.
4 . قطران زغال سنگ یا کل تار (Coal tar):
این ماده به صورت طبیعی خاصیت ضد قارچی دارد.
5 . کتوکونازول (Ketoconazole):
یکی از موثرترین مواد ضد قارچی می باشد. اکثر افرادی که از این ماده استفاده کرده اند، از نتیجه آن راضی بوده اند. محققان معتقداند این شامپو هم در افراد جوان و مسن قابل استفاده است.

ارتباط شوره سر با مواد معدنی و ویتامین ها
وجود بیش از حد مس
مس در پیوند خوردن کلسیم به استخوان ها و بافت های همبند به منظور ساخت و ترمیم آن ها مورد نیاز است. این شامل تاندون ها، رباط ها، پوست، مو، ناخن، شریان ها و غیره می باشد. عدم توازن می تواند به پوکی استخوان و تقریبا به تمام مشکلات پوستی، تاندون ها، مو و ناخن شود.
کمبود روی
روی در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی دارد، میزان مس و روی باید در بدن با هم متوازن باشند، زمانی که مس افزایش یاید باعث کاهش روی و تضعیف سیستم ایمنی بدن می گردد و شخص در معرض ابتلا به انواع عفونت ها و قارچ ها قرار می گیرد. ضعف سیستم ایمنی بدن می تواند یکی از فاکتورهای ایجاد شوره سر باشد.
کمبود ویتامین C
ویتامین C نیز یکی از مواد ضروری برای تقویت فعالیت سیستم ایمنی بدن می باشد و کمبود آن کاهش ایمنی بدن را به دنبال دارد.
کمبود ویتامین A
از عوارض کمبود ویتامین A می توان به خشکی پوست اشاره کرد که سبب افزایش شوره سر می گردد، میوه ها که به رنگ زرد می باشند حاوی ماده ای بنام بتاکاروتن می باشند که به آن پیش ساز ویتامین A گفته می شود یعنی بدن آن را به ویتامین A تبدیل می کند، کبد خیلی از افراد قابلیت تبدیل بتاکاروتن به ویتامین A را ندارد و این افراد باید از منابع غذایی که حاوی ویتامین A می باشند مانند روغن ماهی و غیره به طور مستقیم استفاده نمایند نه از مواد غذایی حاوی بتاکاروتن.

کمبود کلسیم، منیزیوم، سلنیوم، منگنز و ویتامین های B ،E و D
این عناصر و ویتامین ها جز موادی هستند که بدن برای بازسازی و حفظ سلامت پوست و موها از آن ها استفاده می نماید و کمبود هر یک می تواند سبب بروز انواع ناراحتی های پوستی گردد که یکی از آن ها شوره سر می باشد.

در انتها به یاد داشته باشید که برای درمان شوره مقاوم، مراجعه به یک متخصص پوست و مو ضروری است.

advertisment1
advertisment1
advertisment2
advertisment1
advertisment2
advertisment3
advertisment4

پرسش و پاسخ

ثبت دیدگاه


پیام به صورت خصوصی ثبت گردد

مجله داروکده یک مجله اینترنتی است که شما را در امر آشنایی، تهیه و مصرف صحیح محصولات سلامت محور یاری می‌رساند.

darukade logo

استفاده از مطالب مجله داروکده فقط برای مقاصد غیرتجاری و با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است . کلیه حقوق این مجله به وب سایت داروکده تعلق دارد

طراحی و توسعه توسط گروه نرم افزاری داروکده ( 1403 - 1388 )